Het maatschappelijk verdrag

Het maatschappelijk verdrag - Jean-Jacques Rousseau | Tiliboo-afrobeat.com

...schappelijk verdrag of Beginselen der staatsinrichting (oorspronkelijke Franse titel Du contrat social ou principes du droit politique) is een politiek-staatkundige verhandeling geschreven door de Zwitsers-Franse filosoof Jean-Jacques Rousseau ... Het maatschappelijk verdrag, of Beginselen der ... ... .Hierin zet hij zijn visie op de legitimiteit van de macht uiteen, en stelt dat de politieke macht en de wetten terug te voeren zijn op het feit ... Het maatschappelijk verdrag 'Ik sluit met u een overeenkomst, geheel te uwen laste en geheel tot mijn voordeel, die ik zal nakomen voor zover het mij goed uitkomt en die gij zult nakomen voor zover het mij goed uitkomt,' Schreef filosoof Jean-Jacques Rousseau in zijn hoofdwerk Het maatschappelijk verdrag. Het concept van het sociaal contract, of zoals het werd vernederlandst, van het ... Studystore | Het maatschappelijk verdrag, of beginselen ... ... . Het concept van het sociaal contract, of zoals het werd vernederlandst, van het...

INFORMATIE

AUTEUR
Jean-Jacques Rousseau
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Het maatschappelijk verdrag.pdf

OMSCHRIJVING

Volgens Rousseau staan twee aspecten centraal bij een goede staatsinrichting: de staat moet ervoor zorgen dat we elkaar niet naar het leven staan en dat alle inwoners hun onafhankelijkheid en vrijheid behouden. Het maatschappelijk verdrag is Rousseaus klassieke en uiterst invloedrijke tekst over deze grondslagen van politiek en recht. Zijn stelling dat alleen het volk het recht heeft zichzelf te besturen, vormde de inspiratiebron voor revolutionaire bewegingen vanaf de achttiende eeuw.Jean-Jacques Rousseau (1712-1778) was een Zwitserse filosoof, schrijver en componist. Bij Uitgeverij Boom verschenen ook Vertoog over de ongelijkheid (vijfde druk 2013) en Emile (2012). Deze uitgave van Het maatschappelijk verdrag is een geactualiseerde versie van de vertaling die eerder verscheen in de serie Boom Klassiek.

Wil je het boek lezen?Het maatschappelijk verdrag in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jean-Jacques Rousseau. Lezen Het maatschappelijk verdrag Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN