Stad in aanwas

Stad in aanwas - A. Van Der Schoor | Tiliboo-afrobeat.com

...d in aanwas. Geschiedenis van Rotterdam tot 1813 beschrijft Arie van der Schoor de eerste belangrijke ontwikkelingsfasen van de Maasstad ... Aanwas - 16 definities - Encyclo ... . Na de afdamming van de Rotte ontstond in de Middeleeuwen op de kruising van Rotte en Maas het rivierstadje Rotterdam. In Stad in aanwas : geschiedeni In het kader hiervan namen stadshistorici Paul van de Laar en Arie van der Schoor, beiden verbonden aan het Gemeentearchief Rotterdam, ieder een deel van de Rotterdamse historie na 1400 voor hun rekening. In Stad in aanwas. Geschiedenis van Rotterdam tot 1813 beschrijft Arie van der Schoor de eerste belangrijke ontwikkelingsfasen van de ... Stad in aanwas (Book, 1999) [WorldCat.org] ... . In Stad in aanwas. Geschiedenis van Rotterdam tot 1813 beschrijft Arie van der Schoor de eerste belangrijke ontwikkelingsfasen van de Maasstad. Na de afdamming van de Rotte ontstond in de Middeleeuwen op de kruising van Rotte en Maas het rivierstadje Rotterdam. Stad in aanwas | ISBN 9789040093494 ...

INFORMATIE

AUTEUR
A. Van Der Schoor
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Stad in aanwas.pdf

OMSCHRIJVING

De grote belangstelling voor het verleden van de stad deed in Rotterdam de behoefte ontstaan aan een nieuwe, eigentijdse stadsgeschiedenis. In het kader hiervan namen stadshistorici Paul van de Laar en Arie van der Schoor, beiden verbonden aan het Gemeentearchief Rotterdam, ieder een deel van de Rotterdamse historie na 1400 voor hun rekening. In Stad in aanwas. Geschiedenis van Rotterdam tot 1813 beschrijft Arie van der Schoor de eerste belangrijke ontwikkelingsfasen van de Maasstad. Na de afdamming van de Rotte ontstond in de Middeleeuwen op de kruising van Rotte en Maas het rivierstadje Rotterdam. Het behoorde tot de kleinere Hollandse steden, en in die situatie zou tot ver in de 16de eeuw weinig verandering komen. Rotterdam groeide in de 17de eeuw uit tot de tweede stad van Holland, een positie die, vooral dankzij de gunstige ligging en goede voorzieningen voor handel en koopvaardij, lange tijd gehandhaafd bleef. Wat er aan de grote 17de-eeuwse omslag vooraf ging, hoe deze zich voltrok en welke gevolgen dit met zich meebracht, wordt in deze stadsgeschiedenis beschreven. Onderwerpen als stedenbouw, economie, bevolking, bestuur en cultuur komen in elf chronologische hoofdstukken uitvoerig aan de orde en worden duidelijk en rijk geïllustreerd.

Wil je het boek lezen?Stad in aanwas in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Van Der Schoor. Lezen Stad in aanwas Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN