De Eerlijke Keuken Anno 1785

De Eerlijke Keuken Anno 1785 - Marleen Willebrands | Tiliboo-afrobeat.com

...te keuken anno 1785 is hier een mooi voorbeeld van ... DE KONING Boek PDF Online - pianofortefestival.nl ... . Die recepten zijn aan het eind van de 18e eeuw opgetekend door twee dames van goed Limburgse komaf: moeder en dochter De Milly. Diëtiste en neerlandica Marleen Willebrands ontcijferde het handschrift en bewerkte alle recepten voor de lekkerbek van nu. De eerlijke keuken anno 1785 is een bewerking van twee Maastrichtse kookschriftjes door Marleen Willebrands. De kookboekjes zijn samengesteld door Marie Mich ... Download PDF Kroniek van Hoorn | BANK72 PDF ... . De kookboekjes zijn samengesteld door Marie Michon en haar dochter Thérese Elisabeth de Milly aan het einde van de 18e eeuw. De moderne uitgave is tweedehands verkrijgbaar op diverse plekken online. Inventarisreeks 11. Inventaris van het archief van de familie Behr 1734-1955. Gemeentearchief Maastricht. Dienst KCO 1998. Marleen Willebrands, De eerlijke keuken...

INFORMATIE

AUTEUR
Marleen Willebrands
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De Eerlijke Keuken Anno 1785.pdf

OMSCHRIJVING

Kookhistorie is de laatste jaren volop in de belangstelling. En terecht: Nederland kan terugkijken op een rijke culinaire geschiedenis. Zo komen we al snel tot de ontdekking dat de Lage Landen op culinair gebied heel wat meer hebben voortgebracht dan alleen maar lepelkost zoals erwtensnert en boerenkool met worst. De eerste keuken anno 1785 is hier een mooi voorbeeld van. Die recepten zijn aan het eind van de 18e eeuw opgetekend door twee dames van goed Limburgse komaf: moeder en dochter De Milly. Diëtiste en neerlandica Marleen Willebrands ontcijferde het handschrift en bewerkte alle recepten voor de lekkerbek van nu. Niet alleen de hedendaagse toebereiding van deze ruim 200 jaar ouder recepten vinden we erin terug, maar ook veel wetenswaardige informatie over de manier van koken en serveren, en de herkomst van ingrediënten.

Wil je het boek lezen?De Eerlijke Keuken Anno 1785 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marleen Willebrands. Lezen De Eerlijke Keuken Anno 1785 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN