Nieuwsberichten schrijven

Nieuwsberichten schrijven - Paul van der Bijl | Tiliboo-afrobeat.com

...sbericht schrijven is een vak apart. Je begint namelijk niet bij het begin van een verhaal, maar in het midden ... Nieuwsberichten schrijven (e-Book) - Paul van der Bijl ... ... . Hieronder lees je in zeven stappen hoe je een goede nieuwsartikel opbouwt volgens de 'stroomstoringmethode'.Maar in deze schrijfhandleiding kom je ook een loslopende chimpansee op Schiphol tegen. Nieuwsberichten schrijven (Paperback). Ze zien er zo simpel uit, die nieuwsberichten in de krant, op websites en op teletekst. Maar een goed... Oprolbaar schrijven. De '5w's en h'-methode is onmisbaar in persberichten en nieuwsberichte ... Nieuwsbericht schrijven - in 7 stappen naar een goed artikel ... . Maar een goed... Oprolbaar schrijven. De '5w's en h'-methode is onmisbaar in persberichten en nieuwsberichten, omdat de vijf vragen je dwingen om oprolbaar te schrijven. Oprolbaar schrijven houdt in dat je in een bericht zo vroeg mogelijk de belangrijkste informatie mededeelt aan je lezers. Zo zorg je ervoor dat ze snel op de hoogte zijn van het nieuws. Journalisten moeten bij het schrijven va...

INFORMATIE

AUTEUR
Paul van der Bijl
DIMENSIE
9,1 MB
BESTANDSNAAM
Nieuwsberichten schrijven.pdf

OMSCHRIJVING

Ze zien er zo simpel uit, die nieuwsberichten in de krant, op websites en op teletekst. Maar een goed nieuwsbericht schrijven is verre van eenvoudig. Wat is nieuws? Hoe kom je er aan en hoe schrijf je het kort, bondig en duidelijk op?Nieuwsberichten schrijven is een praktijkgericht boek waarin al deze vragen aan de orde komen. Verschillende soorten nieuwsberichten voor diverse media worden uitgebreid behandeld. De nadruk ligt op berichtgeving over ‘hard nieuws’, maar ook het ‘zachte nieuws’ en aankondigingen komen aan bod. Een apart hoofdstuk is gewijd aan het persbericht. Daarnaast besteden de auteurs aandacht aan zaken als embargo’s, hoor en wederhoor en nieuws via social media.

Wil je het boek lezen?Nieuwsberichten schrijven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paul van der Bijl. Lezen Nieuwsberichten schrijven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN