Francis Bacon

Francis Bacon - E. Darley | Tiliboo-afrobeat.com

... Bacon was born on 22 January 1561 at York House near the Strand in London, the son of Sir Nicholas Bacon (Lord Keeper of the Great Seal) by his second wife, Anne (Cooke) Bacon, the daughter of the noted Renaissance humanist Anthony Cooke ... francis bacon | Het Parool ... .His mother's sister was married to William Cecil, 1st Baron Burghley, making Burghley Bacon's uncle. Francis Bacon (Dublin, 28 oktober 1909 - Madrid, 28 april 1992) was een Iers-Britse expressionistische kunstschilder.Hij maakte portretten van personen, waarbij het gezicht of lichaam misvormd was om een betere indruk van hun psychische en emotionele gesteldheid te geven. Francis Bacon, 1e Burggraaf van St Albans (Strand (), 22 januari 1561 - Highgate, ... Francis Bacon | Humanistische Canon ... .Hij maakte portretten van personen, waarbij het gezicht of lichaam misvormd was om een betere indruk van hun psychische en emotionele gesteldheid te geven. Francis Bacon, 1e Burggraaf van St Albans (Strand (), 22 januari 1561 - Highgate, 9 april 1626) was een Engelse filosoof, staatsman, advocaat, jurist, auteur en pionier van de wetenschappelijke methode.Hij werd ook Lord Verulam genoemd. Hij diende zowel als Attorney General als Lord Chancellor van Engeland. Hoewel hij politiek in 1621 in ongenade ...

INFORMATIE

AUTEUR
E. Darley
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Francis Bacon.pdf

OMSCHRIJVING

Francis Bacon is een schitterend geïllustreerd boek dat een bijzonder overzicht geeft van leven en werk van een van de belangrijkste schilders van de 20ste eeuw. Ruim veertig schilderijen, waaronder vroege en late doeken en ook werken uit de beroemde serie pauzen, vormen een representatieve keus uit Bacons oeuvre. Naast de in kleur afgebeelde werken, elk uitvoerig toegelicht, bevat het boek een greep uit de recent ontdekte voorstudies. Ook talloze foto´s die Bacon als inspiratie gebruikte en die na zijn dood werden teruggevonden op de vloer van zijn atelier, zijn in dit boek afgebeeld.Francis Bacon, de eerste Nederlandstalige uitgave over de kunstenaar, is ingedeeld in vijf thema´s, voorafgegaan door markante uitspraken van Bacon. Een inleiding over het oeuvre en het imago van de Engelse schilder, een biografie en vele foto´s van Bacon en zijn atelier geven een beeld van deze raadselachtige kunstenaar.

Wil je het boek lezen?Francis Bacon in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E. Darley. Lezen Francis Bacon Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN