Nederlandse schoeners en brikken

Nederlandse schoeners en brikken - Ron de Vos | Tiliboo-afrobeat.com

..., ellende, ontbering en de dood waren de passagiers op dit kleine vrachtschip ... Nederlandse schoeners & brikken (Book, 2009) [WorldCat.org] ... . Nu varen er betalende gasten mee op de Nederlandse schoeners en brikken, maar nog steeds gaan ze naar plaatsen waar het avontuur trekt. Nederlandse schoeners en brikken - Het nieuwe standaardwerk van Ron de Vos Ron de Vos | Uitgeverij Van Wijnen | 2009 | 320 pag. gebonden met stofomslag | groot formaat | 300 illustraties in kleur - Archief - Vaarwinkel.nl Geschiedenis van de Nederlandse scheepstypen schoeners en brikken. Je lee ... Boek PDF Nederlandse Schoeners & Brikken ... .nl Geschiedenis van de Nederlandse scheepstypen schoeners en brikken. Je leent dit boek bij je eigen Bibliotheek. Vul de vier cijfers van je postcode in en vind je Bibliotheek. Helemaal vrij. U vindt Nederlandse schoeners en brikken in PDF, ePUB, MOBI. De snauw en de brigantijn werden opgevolgd door de brik en de schoener en deze ontwikkelden zich in ...

INFORMATIE

AUTEUR
Ron de Vos
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Nederlandse schoeners en brikken.pdf

OMSCHRIJVING

De snauw en de brigantijn werden opgevolgd door de brik en de schoener en deze ontwikkelden zich in de negentiende eeuw weer tot snelvarende schepen met de lijnen van een clipper. De schoener bleek bij uitstek het schip te zijn voor de snelle vaart. Twee achterover hellende masten met gaffelzeilen waren kenmerkend voor het schip. Fruit ophalen uit een Italiaanse haven en dat vervoeren naar een haven aan de Oostzee bleek een lucratieve handel te zijn. Wilde de reder echter geld verdienen, dan moest er ook met een kleinere bemanning gevaren worden. Ook dat kon op een schoener. De brik - het tweemast volgetuigde schip, dus met razeilen aan beide masten - was een handzaam schip en werd meer gebruikt in de vaart naar de West, naar Zuid-Amerika en naar de Oost. Het lading vervoeren met kleine schepen had nog meer voordelen voor de reder. Als het schip verging, raakte hij financieel niet aan de grond. En vergaan deden die schepen, omdat ze langs gevaarlijke kusten voeren, bijvoorbeeld van West-Afrika. Ook de rivieren aan de oostkust van Zuid-Amerika werden niet gemeden. Alle problemen moesten zeilend worden opgelost. Een kapitein als Menno K. Gnodde Godde, die met zijn kleine fruitschoener de Jonge Walrave de wereldzee├źn bevoer, is in niets te vergelijken met de huidige zeeman. Gevaar, ellende, ontbering en de dood waren de passagiers op dit kleine vrachtschip. Nu varen er betalende gasten mee op de Nederlandse schoeners en brikken, maar nog steeds gaan ze naar plaatsen waar het avontuur trekt.

Wil je het boek lezen?Nederlandse schoeners en brikken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ron de Vos. Lezen Nederlandse schoeners en brikken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN