De Graven van Blois

De Graven van Blois - H.A. Verhoef | Tiliboo-afrobeat.com

...en van Blois Op 10 mei 1376 werd in Schoonhoven, mede georganiseerd door Jan van Blois, nog een toernooi (kamp) gehouden voor lieden van stand, de adel ... Download PDF De Graven van Blois - pianofortefestival.nl ... .De deelnemers verbleven in gehuurde herbergen in Schoonhoven. Participanten waren onder meer graaf Albrecht van Beieren, de hertog van Gelre, hun ridders en de heren Van Brederode, Van der Putten, Van Heukelom en Jan van Blois zelf. Het graafschap Blois was in de vroege middeleeuwen een van de belangrijkste gebieden van het koninkrijk Frankrijk.. Robert de Dappere stelde in Blois - zoals in de andere belangrijke steden aan de Loire - een burggraaf aan, vermaakte het gebied dan echter (als gra ... bol.com | De Graven van Blois | 9789082309522 | H.A ... ... .. Robert de Dappere stelde in Blois - zoals in de andere belangrijke steden aan de Loire - een burggraaf aan, vermaakte het gebied dan echter (als graafschap) aan zijn schoonzoon, de burggraaf van Tours, die zo stichter van het huis Blois werd. De ontstane oorlog was geldverslindend, maar datzelfde jaar volgde hij zijn kinderloze oudere broer Lodewijk op als graaf van Blois en van ...

INFORMATIE

AUTEUR
H.A. Verhoef
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De Graven van Blois.pdf

OMSCHRIJVING

Meer dan zeshonderd jaar geleden, tijdens de hoogtijdagen van de middeleeuwen, woonden in Schoonhoven en Gouda de graven van Blois. Hun kastelen en landgoederen zijn nu goeddeels verdwenen, maar hun boekhouding ligt al sinds zes eeuwen in de Nederlandse archieven.Dit boek bevat het verhaal van de graven Jan en Guy van Blois en hun rol in de Lage Landen. We nemen u mee door de geschiedenis van het kasteel in Schoonhoven en zijn bewoners en van al die mensen, van hoog tot laag, die bij het kasteel betrokken waren.Het is het verhaal over hun dagelijks leven, waarbij we niets hoefden te verzinnen. Het zijn de rekeningen van Blois die ons een ongekende blik geven op een rijk en voornaam hofleven op het kasteel van Schoonhoven. We hebben de meest interessante gebeurtenissen eruit gehaald en in hun historische context geplaatst. Het boek is voor lezers met meer en met minder kennis van de geschiedenis geschreven.

Wil je het boek lezen?De Graven van Blois in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H.A. Verhoef. Lezen De Graven van Blois Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN