1918 Het jaar van de dageraad

1918 Het jaar van de dageraad - Daniel Schönpflug | Tiliboo-afrobeat.com

...et jaar van de dageraad is een wervelend geschreven panorama van een uniek moment in de geschiedenis, waarop de mens afwisselend teleurgesteld en toekomstdronken zijn weg zoekt ... Daniel Schönplug - 1918 Het jaar van de dageraad - VPRO ... ... . Toon meer Toon minder. Reviews. Schrijf een review. 4.5. van de 5. Aantal reviews: 2. 0. 0. 0. 1. 1. 1918, het lezen waard. 'Wie het nog niet beu is om te lezen hoe WO1 de levens van miljoenen mensen ontwrichtte, moet absoluut '1918. Het jaar van de dageraad' van de Duitse historicus Daniel Schönpflug lezen. Schönpflugs panoramische en schitterend geschreven boek is een fascinerende verzameling verhalen ... 1918 Het jaar van de dageraad - NRC Webwinkel ... . Het jaar van de dageraad' van de Duitse historicus Daniel Schönpflug lezen. Schönpflugs panoramische en schitterend geschreven boek is een fascinerende verzameling verhalen van mensen die droomden van een wereld waarin de slagzin 'Nooit meer oorlog' geen dode letter zou zijn. "Het boek mag niet gezien worden als een objectieve voorstelling van historische feiten, maar moet eerder gezien worden als een collage van getuigenissen, h...

INFORMATIE

AUTEUR
Daniel Schönpflug
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
1918 Het jaar van de dageraad.pdf

OMSCHRIJVING

November 1918. De Grote Oorlog heeft de wereld in puin gelegd ende toekomst van de mens ligt open. Niet eerder leken de mogelijkhedenzo onbegrensd, en dat stemt hoopvol. Nieuwe kansen en dromenlichten fel op. Marina Yurlova strijdt in Siberië tegen de revolutionairen,Käthe Kollwitz zet haar leed om in kunst, Virginia Woolfschrijft haar roman Night and Day, Walter Gropius wil met zijnarchitectuur de samenleving veranderen, en vanuit Parijs pleit depubliciste Louise Weiss hartstochtelijk voor een verenigd Europa.Op virtuoze wijze schildert Daniel Schönpflug dit bijzondere jaarvanuit het perspectief van mensen die erbij waren.1918. Het jaar van de dageraad is een wervelend geschreven panorama van een uniekmoment in de geschiedenis, waarop de mens afwisselend teleurgestelden toekomstdronken zijn weg zoekt.

Wil je het boek lezen?1918 Het jaar van de dageraad in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Daniel Schönpflug. Lezen 1918 Het jaar van de dageraad Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN