De canon

De canon - Kantl | Tiliboo-afrobeat.com

... de nieuwe Canon van Nederland Bekijk nu de video ... Overzicht van alle Canon producten | CameraNU.nl ... . Vanmorgen heeft prof. dr. James Kennedy, voorzitter van de c ommissie Herijking Canon van Nederland, de nieuwe Canon gepresenteerd aan minister van… Met een canon wordt het geheel van teksten, beelden, kunstwerken en gebeurtenissen bedoeld dat het referentiekader is van een gedeelde cultuur of religie.. Het idee van een canon is controversieel. Volgens sommigen is de canon van grote meesterwerken in de literatuur conservatief en onveranderlijk, wat culturele vernieuwing belemmert. De Canon van Nederland is een lijst van vijftig ... Canon van Nederland - Wikipedia ... . De Canon van Nederland is een lijst van vijftig thema's ("vensters" genoemd) die chronologisch een samenvatting geeft van de geschiedenis van Nederland.De Canon werd in 2006 samengesteld in opdracht van de Nederlandse staat, ten behoeve van het geschiedenisonderwijs.In 2020 werd een vernieuwde versie gepresenteerd, waarbij een a...

INFORMATIE

AUTEUR
Kantl
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De canon.pdf

OMSCHRIJVING

De canon is een verzameling van hoogtepunten uit de Nederlandstalige literatuur. De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) en het Vlaams Fonds voor de Letteren hebben namelijk de 50+1 belangrijkste en mooiste teksten uit de Nederlanden geselecteerd. De teksten moesten naast hun eeuwigheidswaarde en esthetiek aan twee voorwaarden voldoen: de auteur moest overleden zijn en de eerste publicatie van het werk moest meer dan 25 jaar oud zijn.De selectie bestrijkt vele facetten van de literatuur: proza, poëzie, theater. De eerste gekozen werken dateren uit de middeleeuwen, de laatste uit de tweede helft van de 20ste eeuw.Naast fragmenten uit de gekozen werken worden in het boek essays opgenomen waarin de auteurs gesitueerd worden binnen de Nederlandse letteren.

Wil je het boek lezen?De canon in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kantl. Lezen De canon Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN