Kwalitatieve analyse

Kwalitatieve analyse - F. Wester | Tiliboo-afrobeat.com

...kwalitatief en kwantitatief onderzoek? Gepubliceerd op 10 oktober 2013 door Bas Swaen ... kwalitatieve analyse - Daan van Alten ... . Laatste update op: 17 januari 2019. Kwantitatief onderzoek probeert feiten te achterhalen, waarbij de resultaten vaak worden uitgedrukt in cijfers.. Kwalitatief onderzoek is meer beschrijvend van aard en richt zich op interpretaties, ervaringen en betekenis. . Kwalitatieve resultaten worden meestal ... Hulpmiddelen kwalitatieve analyse Er zijn vele hulpmiddelen voor de kwalitatieve analyse van onderzoeksresultaten. Zo kan men de resultaten weergeven in een diagram. Een cirkeldiagram, lijndiagram o ... Kwalitatieve analyse | Wetenschap: Onderzoek ... . Zo kan men de resultaten weergeven in een diagram. Een cirkeldiagram, lijndiagram of staafdiagram, maar bijvoorbeeld ook een beelddiagram zijn geschikte hulpmiddelen om kwalitatieve onderzoeksresultaten zichtbaar te maken. Kwalitatieve data-analyse is van toepassing wanneer je, hoe kan het ook anders, kwalitatieve data hebt verzameld, bijvoorbeeld door middel van interviews of observaties.Waar bij kwantitatief onderzoek vooraf g...

INFORMATIE

AUTEUR
F. Wester
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Kwalitatieve analyse.pdf

OMSCHRIJVING

Kwalitatieve analyse 1e druk is een boek van Fokke Wester uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789062834044 Over kwalitatief onderzoek is de laatste jaren veel gepubliceerd, zowel op inleidend als op specialistisch niveau. Daarnaast is er een enorme ontwikkeling geweest op het gebied van elektronische tekstverwerking en van programmatuur voor kwalitatieve analyse. Een probleem van het werken met standaardprogramma's is dat de gebruiker uit het oog verliest waar het bij kalitatief analyseren om gaat: het maken van een systematische analyse door een diepgaande verkenning van het basismateriaal. Vanuit deze optiek behandelen de auteurs de kwalitatieve analyse als een stapsgewijze procedure in het kwalitatief-interpreterende onderzoek. Daarbij wordt aandacht besteed aan de uitgangspunten voor kwalitatief onderzoek, de keuzes met betrekking tot de onderzoeksopzet, de mogelijkheden van waarneming, de doelstellingen van de analysefasen en de kwaliteitscontroles. Binnen die context komen de concrete werkwijze in de analyse en de mogelijke rol van de computer daarbij aan bod.

Wil je het boek lezen?Kwalitatieve analyse in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur F. Wester. Lezen Kwalitatieve analyse Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN