De hutongs van Peking

De hutongs van Peking - Ambroise Tézenas | Tiliboo-afrobeat.com

...hutongs van Peking komen steegjes voor van slechts 40 centimeter ... De oude hutongs moeten wijken voor de Spelen | Trouw ... . Naamgeving. Het woord hutong komt van het Mongoolse woord hottog, dat 'bron' betekent. Een gegraven bron vormde namelijk vaak het centrum van nieuwe woongemeenschappen. Afbraak. In Peking bestaan ... Peking of Beijing (Chinees: 北京; pinyin: Běijīng; [peɪ˨˩ tɕɪŋ˥˥] (info / uitleg)) is de hoofdstad van China.De stad is reeds sinds de stichting van de Qing-dynastie in 1644 de hoofdstad van China, met uitzondering van de periode 1928-1949, toen Nanjing de hoofdstad was.. Samen met Chongqing, Shanghai, Tianjin en Guangzhou is Beijin ... De hutongs van Peking - Ambroise Tézenas - Kunst en ... ... .. Samen met Chongqing, Shanghai, Tianjin en Guangzhou is Beijing een van de vijf Chinese stadsprovincies die ... Peking (ook wel bekend als Beijing) kent een lang, maar bij de meeste mensen onbekend verleden. Voordat de eerste keizer, Qin Shi Huang, in 221 voor Christus van China een eenheid maakte, was Peking de hoofdstad van het koninkrijk...

INFORMATIE

AUTEUR
Ambroise Tézenas
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De hutongs van Peking.pdf

OMSCHRIJVING

De smalle straatjes van het oude Peking – de zogenaamde hutongs (steegjes), waarlangs de siheyuans (traditionele, ommuurde gemeenschapshuizen opgetrokken rond een vierkante hof) liggen – worden in snel tempo afgebroken om plaats te maken voor moderne hoogbouw of brede lanen. De bouw gaat dag en nacht door. Het historische centrum van de Chinese hoofdstad wordt met de grond gelijkgemaakt om monumentale flatgebouwen te kunnen laten verrijzen, waarbij Amerikaanse steden als voorbeeld dienen. Fotograaf Ambroise T nas (Parijs,1972) heeft dit voor de inwoners gruwelijke proces op adembenemende wijze vastgelegd.

Wil je het boek lezen?De hutongs van Peking in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ambroise Tézenas. Lezen De hutongs van Peking Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN