Culturele competenties in psychiatrie en psychologie 2016

Culturele competenties in psychiatrie en psychologie 2016 - Frank Kortmann | Tiliboo-afrobeat.com

...ele competenties in psychiatrie en psychologie 2016 1e druk is een boek van Frank Kortmann uitgegeven bij Koninklijke van Gorcum ... Culturele competenties in psychiatrie en psychologie ... ... . ISBN 9789023254638 De psychiatrie en psychologie ondergaan in hoog tempo een aantal fundamentele veranderingen. De vakken worden steeds meer 'evidence based' en vertaald in behandelprotocollen en richtlijnen. Culturele competenties in psychiatrie en psychologie richt zich op hoe dit in de praktijk te realiseren. In deze opvolger van Transculturele psychiatrie. Van praktijk naar theorie is de theorie teruggebracht tot de essentie, zodat ... Culturele competenties in psychiatrie en psychologie ... ... . In deze opvolger van Transculturele psychiatrie. Van praktijk naar theorie is de theorie teruggebracht tot de essentie, zodat het beter inspeelt op de behoefte van studenten aan universitaire, hbo- en postdoctorale opleidingen in Nederland en België. Culturele competenties in psychiatrie en psychologie richt zich op hoe dit in de praktijk te realiseren. In deze opvolger van ...

INFORMATIE

AUTEUR
Frank Kortmann
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Culturele competenties in psychiatrie en psychologie 2016.pdf

OMSCHRIJVING

Culturele competenties in psychiatrie en psychologie 2016 1e druk is een boek van Frank Kortmann uitgegeven bij Koninklijke van Gorcum. ISBN 9789023254638 De psychiatrie en psychologie ondergaan in hoog tempo een aantal fundamentele veranderingen. De vakken worden steeds meer 'evidence based' en vertaald in behandelprotocollen en richtlijnen. Patiënten raken steeds beter geïnformeerd en zijn mondiger. Zij vragen om 'zorg op maat': een behandeling afgestemd op hun persoonlijke omstandigheden, opvattingen en waarden. Daarnaast vraagt onze multiculturele samenleving om 'zorg op maat' afgestemd op de vraag van patiënten uit allerlei (sub)culturen.Culturele competenties in psychiatrie en psychologie richt zich op hoe dit in de praktijk te realiseren. In deze opvolger van Transculturele psychiatrie. Van praktijk naar theorie is de theorie teruggebracht tot de essentie, zodat het beter inspeelt op de behoefte van studenten aan universitaire, hbo- en postdoctorale opleidingen in Nederland en België. Ook is er meer aandacht voor de aansluiting op de praktijk, onder andere in de vorm van concrete culturele competenties. Over de auteurFrank Kortmann is emiritus hoogleraar psychiatrie en transculturele psychiatrie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft praktijkervaring als psychiater, docent, onderzoeker en mental health consultant in verschillende niet-westerse landen als Ethiopië, Afghanistan en Kosovo. Momenteel werkt hij als docent bij verschillende opleidingen en als psychotherapeut voor allochtone patiënten in een tbs-kliniek.

Wil je het boek lezen?Culturele competenties in psychiatrie en psychologie 2016 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frank Kortmann. Lezen Culturele competenties in psychiatrie en psychologie 2016 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN