Zeventiende-eeuwse Architectuurtekeningen

Zeventiende-eeuwse Architectuurtekeningen - Elske Gerritsen | Tiliboo-afrobeat.com

...iende-eeuwse Architectuurtekeningen (Hardcover) ... zeventiende-eeuwse - WikiWoordenboek ... . Architectuurtekeningen speelden ten tijde van de Gouden Eeuw een belangrijke rol in de ontwerp-... Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, GERRITSEN, ELSKE. - Zeventiende-eeuwse architectuurtekeningen. De tekening in de ontwerp- en bouwpraktijk in de Nederlandse Republiek. isbn 9789040091179 Zeventiende-eeuwse architectuurtekeningen | ISBN 9789040091179 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. boek Briev ... Zeventiende-eeuwse architectuurtekeningen: de tekening in ... ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. boek Brieven van een vader aan zijn kinderen Jaap Van 'T Veer epub Zeventiende-eeuwse Architectuurtekeningen. De tekening in de ontwerp- en bouwpraktijk in de Nederladse Republiek. Uitgever: Waand...

INFORMATIE

AUTEUR
Elske Gerritsen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Zeventiende-eeuwse Architectuurtekeningen.pdf

OMSCHRIJVING

Architectuurtekeningen speelden ten tijde van de Gouden Eeuw een belangrijke rol in de ontwerp- en bouwpraktijk. De tekening was het centrale communicatiemiddel tussen de opdrachtgever, de architect en de uitvoerders. Opdrachtgevers wilden meer betrokken worden bij het bouwproces, en daarnaast werd het bouwbedrijf steeds verder gespecialiseerd, waardoor de uitvoering in veel kleine stukjes uiteen viel. De bindende factor was de tekening die door iedereen gelezen en begrepen kon worden. In de zeventiende eeuw werd de basis gelegd voor de hedendaagse bouwtekeningen.Niet eerder werd de zeventiende-eeuwse architectuurtekening centraal gesteld in een architectuurhistorisch onderzoek. Het onderzoek van Elske Gerritsen geeft niet alleen inzicht in het toenmalige gebruik, uiterlijk en vervaardiging van de tekening, maar heeft tevens talrijke, vooralsnog onbekende, tekeningen ontsloten.Deze publicatie is bedoeld voor architectuurhistorici, architecten en geïnteresseerden in zeventiende-eeuwse architectuur en tekeningen.

Wil je het boek lezen?Zeventiende-eeuwse Architectuurtekeningen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Elske Gerritsen. Lezen Zeventiende-eeuwse Architectuurtekeningen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN