Ik ben niet een lichaam

Ik ben niet een lichaam - Margot Krikhaar | Tiliboo-afrobeat.com

...dat je een lichaam bent. Ik denk dat het lastig wordt om het onder woorden te brengen, maar ik denk dat het redelijk logisch te verklaren valt als je er al vanuit gaat dat er geen bovennatuurlijke krachten etc ... Ik Ben Niet Een Lichaam - veranderbaar ... . zijn (zie ook het spoken topic ) Als je dus al niet in een ziel gelooft dan ben je dus voor mijn gevoel gewoon een lichaam met hersenen erin die ervoor zorgen dat je kunt denken ... Ik ben een lichaam, het is mijn lichaam dat mij een indivue maakt. Ik denk, voel, heb emoties, etc. maar dat zijn slechts lichamelijke (chemische) reacties en hebben IMO niets met ziel te maken. Ik geloof niet in een ziel. Het menselijk ras heeft net zoveel doel als een kon ... Filosofisch: Heb je een lichaam of ben je een lichaam ... ... . Ik denk, voel, heb emoties, etc. maar dat zijn slechts lichamelijke (chemische) reacties en hebben IMO niets met ziel te maken. Ik geloof niet in een ziel. Het menselijk ras heeft net zoveel doel als een konijn, en nog minder nut. Ik ben niet een lichaam Persoonlijke notities over ziekte en sterven in het licht van Een cursus in wonderen. Margot Krikhaar. Dit derde en laatste boek van Margot Krikhaar is een getuigenis van het feit dat Liefde onverander...

INFORMATIE

AUTEUR
Margot Krikhaar
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Ik ben niet een lichaam.pdf

OMSCHRIJVING

Persoonlijke notities over ziekte en sterven in het licht van Een cursus in wonderen.Dit derde en laatste boek van Margot Krikhaar is een getuigenis van het feit dat Liefde onveranderlijk is en zich altijd uitbreidt. Ook als iemands fysieke leven er niet altijd even liefdevol uitziet. Het eerste deel van dit boek bestaat uit dagboekfragmenten die Margot bijhield tussen januari 2011, het moment waarop bij haar ongeneeslijke borstkanker werd geconstateerd, en een jaar later: januari 2012. Ze neemt ons hierin bij de hand en voert ons mee op het laatste stukje van haar aardse levensweg.Een indrukwekkend, gevoelig en bovenal eerlijk verslag.Met altijd als ijkpunt Een cursus in wonderen gaat ze ook in op een aantal veel aan haar gestelde vragen, zoals o.a. de grote ‘waarom’-vraag (waarom krijgt iemand kanker), de vraag hoe het kan dat ook een genézen denkgeest kanker krijgt, het kiezen voor een alternatieve of reguliere behandeling, over de werking van medicijnen, over het omgaan met ziekte, pijn en de naderende lichamelijke dood. Ze doet verslag van vergevingslessen die nog op haar pad kwamen, over loslaten en afscheid nemen: van het lesgeven, van haar moederrol, van het ‘volhoudstuk’ in zichzelf, en uiteindelijk ook van de schrijfster. Voor het hulpteam van vrienden die met haar mee mochten lopen in dit hele proces was het een zeer diepgaande ervaring en bovenal het geschenk van geven en ontvangen, van onvoorwaardelijke liefde.In het tweede deel van dit boek is Margot’s laatste artikel opgenomen: ‘Wat gebeurt er na de lichamelijke dood? Een uiteenzetting vanuit de metafysica van Een cursus in wonderen’. Hierin behandelt zij onder andere ook Bijna Dood Ervaringen, contact met overledenen, gidsen, begeleiders en zielengroepen.Dit meer theoretische gedeelte is zeer behulpzaam bij het beter begrijpen van wat de dood lijkt te zijn en vooral van wat de dood niet is. Daardoor kan de angst voor de dood aanzienlijk verlicht worden en kan dit artikel een ondersteuning zijn voor een ieder die met de dood in al zijn grillige vormen te maken heeft en krijgt.

Wil je het boek lezen?Ik ben niet een lichaam in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Margot Krikhaar. Lezen Ik ben niet een lichaam Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN