De laatste eer

De laatste eer - Thucydides | Tiliboo-afrobeat.com

...tste Eer regelt en verzorgt uw uitvaart helemaal naar wens ... Uitvaartzorg DLE-Drachten | Friesland | Liefdevol loslaten ... . Wij zijn er voor u op het moeilijke moment van de uitvaart, maar ook als er nog geen sprake is van een overlijden. Wordt u lid van onze vereniging (voor slechts € 5,- per huishouden/per jaar) dan ontvangt u ons magazine Delfts Leven en nodigen wij u uit voor de jaarlijkse ledendag. Wilt u de nabestaanden condoleren of een herinnering delen? Hier kan dat op passende wijze. U kunt iets schrijven, een afbeelding of een icoontje pl ... Overlijdensberichten van de Laatste Eer in Rijnsburg ... . U kunt iets schrijven, een afbeelding of een icoontje plaatsen. Op deze pagina vind u een overzicht van alle recente overlijdensberichten (kaarten) van Uitvaartvereniging de Laatste Eer in Rijnsburg. Uitvaartvereniging de Laatste Eer biedt u de mogelijkheid om een uitvaart via live uitze...

INFORMATIE

AUTEUR
Thucydides
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De laatste eer.pdf

OMSCHRIJVING

De laatste eer 1e druk is een boek van Thucydides uitgegeven bij Historische Uitgeverij Groningen. ISBN 9789065540928 In 431 vC houdt de Atheense staatsman Pericles een lofrede op de doden aan het graf van de gesneuvelde soldaten. Het zijn de slachtoffers van het eerste jaar van de Peloponnesische oorlog, de strijd tussen Sparta en Athene, die tot 404 vC zal duren. Pericles' woorden zijn gericht tot de nabestaanden, maar hebben een strekking die uitgaat boven de droeve gelegenheid van dat moment. In magistrale bewoordingen schildert hij de unieke betekenis van Athene: een stad waard om voor te sterven. Zij is de bakermat van democratie en vrije meningsuiting. Zij koestert een ideaal van menselijkheid met waardering voor sociale verbondenheid. De stad beleeft haar politieke en culturele hoogtepunt. Zij is de voedster van kunst en cultuur. Zij geeft haar burgers een gevoel van trots en zelfbewustzijn.In zijn Historiën plaatst Thucydides de rede van Pericles aan de vooravond van de dramatische ondergang van Athene, dat van een open democratische samenleving veranderd was in een tirannieke en imperialistische stad. Het is alsof Thucydides de laatste eer bewijst aan het ideaal van Athene. Dit geeft de hooggestemde woorden van Pericles' grafrede een historische en tegelijk tragische lading. Athene op haar culturele hoogtepunt, verwoord in Pericles' rede heeft in de westerse politieke cultuur steeds model gestaan voor het hoogst haalbare. De laatste eer is een goede leerschool voor het huidige politieke tijdsgewricht.De laatste eer is vertaald door Jeroen A.E. Bons in samenwerking met Jan van Ophuijsen, en van een nawoord voorzien door David Rijser.

Wil je het boek lezen?De laatste eer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thucydides. Lezen De laatste eer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN