Het kapitaal van Sal Walvis

Het kapitaal van Sal Walvis - Gerrit P. van der Vorst | Tiliboo-afrobeat.com

...t kapitaal van Sal Walvis' bundelt acht levensgeschiedenissen van vervolgde joden in de jaren tot 1945, die van elders naar Noord-Limburg waren gekomen ... PDF K O N I N K L I J K L I M B U R G S G E S C H I E D- E N O ... ... . De auteur werd geïnspireerd tot deze herdenkingsbundel door het tragische verhaal over twee ondergedoken meisjes van zes en acht jaar, die verraden werden. "Het kapitaal van Sal Walvis" bundelt acht levensgeschiedenissen van vervolgde joden in de jaren tot 1945, die van elders naar Noord-Limburg waren gekomen. De auteur werd geïnspireerd tot deze herdenkingsbundel door het tragische verhaal over twee ondergedoken meisjes van zes en acht jaar, die verraden ... Gerrit P. van der Vorst: Het kapitaal van Sal Walvis ... . De auteur werd geïnspireerd tot deze herdenkingsbundel door het tragische verhaal over twee ondergedoken meisjes van zes en acht jaar, die verraden werden. 'Het kapitaal van Sal Walvis' bundelt acht levensgeschiedenissen van vervolgde joden in de jaren tot 1945, die van elders naar Noord-Limburg waren gekomen. De auteur werd geïnspireerd tot deze herdenkingsbundel door het tragische verhaal over twee ondergedoken meisjes van zes en acht jaar, di...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerrit P. van der Vorst
DIMENSIE
3,7 MB
BESTANDSNAAM
Het kapitaal van Sal Walvis.pdf

OMSCHRIJVING

'Het kapitaal van Sal Walvis' bundelt acht levensgeschiedenissen van vervolgde joden in de jaren tot 1945, die van elders naar Noord-Limburg waren gekomen. De auteur werd geïnspireerd tot deze herdenkingsbundel door het tragische verhaal over twee ondergedoken meisjes van zes en acht jaar, die verraden werden.Hij onderzocht voor de bundel ook de lotgevallen van een aantal andere Holocaust-slachtoffers. Sommigen vluchtten al voor 1940 uit het groot-Duitse rijk, anderen zochten onderduik toen in Amsterdam de deportaties op gang kwamen. De levensverhalen staan op zichzelf en hebben allemaal een tragisch einde. Het titelverhaal ontsluit een doofpotdossier over de liquidatie van een joodse onderduiker.In combinatie met de vele foto's zijn de uitgebreide beschrijvingen monumenten op papier geworden, en dat is precies wat de auteur voor ogen stond.'Het kapitaal van Sal Walvis' maakt deel uit van een tweeluik. In september 2014 verscheen het eerste deel, 'Een diepzwarte sluier, over de grensplaats Venlo en de jodenvervolging', met een meer algemene geschiedschrijving.

Wil je het boek lezen?Het kapitaal van Sal Walvis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerrit P. van der Vorst. Lezen Het kapitaal van Sal Walvis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN