Wat er op het spel staat

Wat er op het spel staat - Cyrille Offermans | Tiliboo-afrobeat.com

... naast een drugslab of wietplantage woont, is er serieus brand-, explosie- of verstikkingsgevaar ... Wat er op het spel staat - Uitgeverij Cossee ... . Chemisch afval van drugslabs wordt vaak gedumpt in de natuur en kan vervuiling maar ook brandwonden veroorzaken als je ermee in aanraking komt. Zet je buurt dus niet op het spel door drugs in je omgeving toe te staan. Meld het gewoon. 'Wat een sluitend en dwingend betoog steekt historicus, filosoof en schrijven Philipp Blom af in Wat op het spel staat.Een 'Universalgelehrter' met panoramische blik die de dreigende ontwikkelingen op onze planeet ... Megxit: wat staat er op het SPEL? | Entertainment ... ... .Een 'Universalgelehrter' met panoramische blik die de dreigende ontwikkelingen op onze planeet knap en puntig weet samen te vatten en doordenken. Blom schetst een concreet nabije-toekomst-scenario dat iedereen aangaat, logisch doemdenken waar weinig tegenin valt te brengen.' In Wat op het spel staat analyseert Philipp Blom het historische scharnierpunt waarop wij ons bevinden aan de hand van verhelderende parallelle...

INFORMATIE

AUTEUR
Cyrille Offermans
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Wat er op het spel staat.pdf

OMSCHRIJVING

Een boeiende blik op de naoorlogse Nederlandse literatuur - een aanrader voor álle lezers. Cyrille Offermans is een gepassioneerd lezer. 'Er is in de laatste decennia veel veranderd in de literatuur en kunst', schrijft hij. 'Het is tijd om de balans op te maken.'Wat er op het spel staat opent met het dubbeltalent van dichter en schilder Lucebert en een prikkelend essay over de 'de eeuwig jeugdige feestvierder' Remco Campert. Offermans' kritische blik op de 'zogenaamde Grote Drie' en zijn herwaardering van de experimentele Ivo Michiels, Jacq Vogelaar en Sybren Polet verdiepen en nuanceren ons beeld van deze schrijvers en leveren verrassende inzichten in hun oeuvres.Aan de hand van het werk van onder andere A.F.Th. van der Heijden, Tom Lanoye en Joke van Leeuwen analyseert Offermans - altijd met een bewonderenswaardige open blik - wat er in recentere jaren op het programma van de interessantste schrijvers is komen te staan: het onderzoek naar de eigen geschiedenis, in autobiografische vorm of anderszins. 'De literatuur wil de lezer niet van zich vervreemden', stelt hij. 'Ze wil, integendeel, de complexe realiteit verhelderen.'Wat er op het spel staat, Literatuur en kunst in de schaduw van de avant-garde biedt de oriëntatie die in het cultureel klimaat van tegenwoordig zo broodnodig is. Even diepgravende als toegankelijke bespiegelingen over de betekenis en maatschappelijke invloed van de Nederlandstalige literatuur, van een groot stilist en een van de toonaangevende essayisten van Nederland.

Wil je het boek lezen?Wat er op het spel staat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Cyrille Offermans. Lezen Wat er op het spel staat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN