We moeten gaan

We moeten gaan - Marnix de Bruyne | Tiliboo-afrobeat.com

...oeten gaan schrijft Marnix de Bruyne over de Nederlandse emigranten die in de jaren vijftig neerstreken in het toenmalige Zuid-Rhodesië ... Max van Lingen: Waarom de scholen dicht moeten blijven ... . Ze werden daar met open armen ontvangen door het blanke minderheidsbewind, dat hen goed kon gebruiken op de tabaksplantages. De Bruyne tekent verhalen op over gevaarlijke confrontaties met zwarte guerrillero's, over de vrede en voorspoed van na 1980 ... Vertalingen in context van "we moeten gaan" in Nederlands-Engels van Reverso Context: we moeten nu gaan, moeten we gaan, dat we moeten gaan, we moeten echt gaan, we moeten verder gaan We moeten gaan Tijd om op te staan Zwaai al je vriendjes maar gedag t 'Is tijd om naar huis te gaan. Even zwaaien, zeg maar dag Even zwaaien, dag Even zwaaien, zeg maar dag Welterusten! Wij gaan nu lekker slapen Want wij zijn ontzetten ... We moeten gaan | Uitgeverij Podium ... . Even zwaaien, zeg maar dag Even zwaaien, dag Even zwaaien, zeg maar dag Welterusten! Wij gaan nu lekker slapen Want wij zijn ontzettend moe Va...

INFORMATIE

AUTEUR
Marnix de Bruyne
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
We moeten gaan.pdf

OMSCHRIJVING

In We moeten gaan schrijft Marnix de Bruyne over de Nederlandse emigranten die in de jaren vijftig neerstreken in het toenmalige Zuid-Rhodesië. Ze werden daar met open armen ontvangen door het blanke minderheidsbewind, dat hen goedkon gebruiken op de tabaksplantages.De Bruyne tekent verhalen op overgevaarlijke confrontaties met zwarteguerrillero’s, over de vrede en voorspoed van na 1980, en over het geweld en de intimidatie door aanhangers van president Mugabe, die vanaf 2000 bijna alle blankeboeren van hun grond verdreven. Ook sprak hij met ‘nieuwe’ zwarte boeren, onder wie een boer die nu de boerderij bezit van een verjaagde Nederlander.We moeten gaan laat niet alleen eenonbekend, fascinerend stuk geschiedenis herleven, maar geeft ook een actueel beeld van Zimbabwe, dat nog altijd niet uit hetzelf gegraven economische dal is gekropen.

Wil je het boek lezen?We moeten gaan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marnix de Bruyne. Lezen We moeten gaan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN