Kinderen van de repressie

Kinderen van de repressie - Koen Aerts | Tiliboo-afrobeat.com

...ede Wereldoorlog is niet gestopt in 1944 ... Kinderen van de repressie (e-book) [e-Book] - Koen Aerts ... ... . Niet alleen wie verdacht werd van samenwerking met de nazi's kreeg de rekening gepresenteerd, maar ook hun kinderen konden klappen krijgen. Velen droegen de oorlog en de repressie een leven lang mee: ze werden geconfronteerd met praktische en familiale problemen, schuldgevoelens, wrok, het oordeel van de goegemeente en een heleboel ... Vorig jaar was er de veel besproken en druk bekeken reeks op Canvas "Kinderen van de collaboratie", over de kinderen uit "zwarte families" na de Tweede Wereldoorlog. Koen Aerts, historicus van de UGent, l ... Kinderen van de repressie - Koen Aerts | Geschiedeniswinkel ... . Koen Aerts, historicus van de UGent, lag aan de basis van die reeks en nu staan de getuigenissen en de bredere context van de naoorlogse periode ook in een boek: "Kinderen van de repressie. Kinderen van de repressie (Paperback). De Tweede Wereldoorlog is niet gestopt in 1944. Niet alleen wie verdacht werd van samenwerking met de nazi's... Het b...

INFORMATIE

AUTEUR
Koen Aerts
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Kinderen van de repressie.pdf

OMSCHRIJVING

De Tweede Wereldoorlog is niet gestopt in 1944. Niet alleen wie verdacht werd van samenwerking met de nazi's kreeg de rekening gepresenteerd, maar ook hun kinderen konden klappen krijgen. Velen droegen de oorlog en de repressie een leven lang mee: ze werden geconfronteerd met praktische en familiale problemen, schuldgevoelens, wrok, het oordeel van de goegemeente en een heleboel onbeantwoorde vragen. Net die zeer uiteenlopende verhalen staan centraal in Kinderen van de repressie, een baanbrekende analyse van deze erfenis van de jaren veertig in Vlaanderen. Historicus Koen Aerts legde met dit onderzoek de basis van de spraakmakende Canvasreeks in het najaar van 2017.

Wil je het boek lezen?Kinderen van de repressie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Koen Aerts. Lezen Kinderen van de repressie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN