Het begint met kijken en luisteren

Het begint met kijken en luisteren - Jenthe Baeyens | Tiliboo-afrobeat.com

...int met kijken en luisteren 1e druk is een boek van Jenthe Baeyens uitgegeven bij Uitgeverij S ... Het begint met kijken en luisteren - Jenthe Baeyens ... ... .W.P. B.V.. ISBN 9789088501388 Jonge kinderen staan op een heel eigen wijze in de wereld. Ze zijn nieuwsgierig en vol verwondering. Samenvatting Het Begint met Kijken en Luisteren hoofdstuk 2-5. Samenvatting van hoofdstuk 2, 3, 4 en 5. Universiteit / hogeschool. NHL Stenden Hogeschool. Vak. Ontwikkelings- en leerpsychologie. Titel van het boek Het Begint met Kijken en Luisteren; Auteur. Jenthe Baeyens. Geüpload doo ... Het begint met kijken en luisteren - Uitgeverij SWP ... . Titel van het boek Het Begint met Kijken en Luisteren; Auteur. Jenthe Baeyens. Geüpload door. Angela Willems. Academisch jaar. 2014/2015 Het begint met kijken en luisteren besteedt expliciet aandacht aan de belangrijke rol van fantasie en verhalen, waarin kinderen en alles wat ze doen en zeggen met elkaar worden verbonden. Daarbij zijn een onderzoekende h...

INFORMATIE

AUTEUR
Jenthe Baeyens
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het begint met kijken en luisteren.pdf

OMSCHRIJVING

Het begint met kijken en luisteren 1e druk is een boek van Jenthe Baeyens uitgegeven bij UitgeverijS.W.P. B.V.. ISBN 9789088501388 Jonge kinderen staan op een heel eigen wijze in de wereld. Ze zijn nieuwsgierig en vol verwondering. Door te spelen en te onderzoeken, in een actieve interactie met andere kinderen en volwassenen, verwerven ze nieuwe inzichten en vaardigheden en leren ze zichzelf en de wereld om hen heen steeds beter kennen en begrijpen.In dit boek staat de eigenheid van jonge kinderen centraal. Een eigenheid die vooral is te herkennen in de nieuwsgierigheid en verwondering die peuters en kleuters laten zien in hun spontane activiteiten en fantasiespel. Vanuit actuele wetenschappelijke inzichten in de ontwikkeling van jonge kinderen beschrijft de auteur in dit boek de manier waarop leerkrachten en begeleiders in hun interactie en handelen kunnen aansluiten bij deze eigenheid. Intensief kijken en luisteren naar alles wat kinderen laten zien en horen staat daarbij voorop.Het begint met kijken en luisteren biedt leerkrachten en begeleiders (in opleiding) van peuter- en kleutergroepen een praktische theorie en inspiratie voor het werken met jonge kinderen, waarin het fantasiespel en het onderzoeken een belangrijke plek innemen.Het begint met kijken en luisteren besteedt expliciet aandacht aan de belangrijke rol van fantasie en verhalen, waarin kinderen en alles wat ze doen en zeggen met elkaar worden verbonden. Daarbij zijn een onderzoekende houding van kinderen ( n volwassenen) en de uitwisseling van hun eigen vragen en idee n, in alle mogelijke communicatievormen, van belang.

Wil je het boek lezen?Het begint met kijken en luisteren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jenthe Baeyens. Lezen Het begint met kijken en luisteren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN