De data-economie

De data-economie - Viktor Mayer-Schönberger | Tiliboo-afrobeat.com

...a-economie' geeft een gedegen analyse van de impact die big data heeft op onze economie en traditionele bedrijfsstructuren, en biedt ook interessante toekomstperspectieven ... De data-economie, Thomas Ramge, Viktor Mayer-Schönberger ... ... . Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over hoe nieuwe technologieën onze markten en economie veranderen, en wat dit drijft. Geschreven bij De data-economie 'De data-economie' geeft een gedegen analyse van de impact die big data heeft op onze economie en traditionele bedrijfsstructuren, en biedt ook interessante toekomstperspectieven. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over hoe nieuwe technologieën onze markten en economie veranderen, en wat dit drijft. In De Data Economie lezen we waarom ... De data-economie - Viktor Mayer-Schönberger;;Thomas Ramge ... ... . Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over hoe nieuwe technologieën onze markten en economie veranderen, en wat dit drijft. In De Data Economie lezen we waarom data geld gaat vervangen en wat dit betekent voor onze economie.De Data Economie is geschreven door het duo Viktor Mayer-Schönberger (hoogleraar Universiteit van Oxford en coauteur van De big da...

INFORMATIE

AUTEUR
Viktor Mayer-Schönberger
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De data-economie.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe ontstaat welvaart en hoe wordt die verdeeld? Aan de hand van deze twee vragen beschreef Karl Marx in Das Kapital de opkomst en de gevolgen van het kapitalisme. 150 jaar later stellen Viktor Mayer-Schönberger (Oxford Internet Institute) en Thomas Ramge (The Economist) dezelfde vragen en komen tot een radicaal nieuw inzicht: onze op geld gebaseerde economie verandert in sneltreinvaart in een economie die gebaseerd is op data.Dit boek is een mijlpaal in de economische literatuur: het laat zien hoe data de rol van geld aan het overnemen is. Op heldere en toegankelijke wijze verklaren de auteurs waarom de macht van traditionele multinationals en banken afneemt en waarom digitale marktplaatsen als Booking.com, Uber, Amazon en Alibaba zo stormachtig groeien. Bovendien beschrijven ze de opkomst van een geheel nieuwe sector, die vergelijkbaar is met de financiële industrie, maar dan vol met handelaren en tussenpersonen die slim omgaan met data. Welkom, dus, in de data-economie: een spannende en uitdagende omgeving boordevol kansen voor ondernemers, die uiteindelijk resulteert in een betere verdeling van de welvaart voor iedereen.

Wil je het boek lezen?De data-economie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Viktor Mayer-Schönberger. Lezen De data-economie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN