Onze vestiging in Atjeh

Onze vestiging in Atjeh - G.F.W. Borel | Tiliboo-afrobeat.com

...estiging in Atjeh en Drogredenen zijn geen waarheid vormen Borels belangrijkste polemische geschriften ... Download Onze vestiging in Atjeh - G.F.W. Borel pdf ... ... . In deze heruitgave worden zijn teksten aangevuld met de woorden van andere auteurs zodat de negentiende-eeuwse pennenstrijd eenvoudig en tot in detail te volgen is. De teksten worden geïllustreerd door eigentijds beeldmateriaal, waaronder honderden unieke foto's, tekeningen en ... Onze vestiging in Atjeh en Drogredenen zijn geen waarheid vormen Borels belangrijkste polemische geschriften. In deze heruitgave worden zijn teksten aangevuld met de woorden van andere auteurs zodat de negentie ... Onze vestiging in Atjeh - G.F.W. Borel | Geschiedeniswinkel ... . In deze heruitgave worden zijn teksten aangevuld met de woorden van andere auteurs zodat de negentiende-eeuwse pennenstrijd eenvoudig en tot in detail ...

INFORMATIE

AUTEUR
G.F.W. Borel
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Onze vestiging in Atjeh.pdf

OMSCHRIJVING

De Atjehoorlog was de bloedigste en meest langdurige strijd die het Nederlandse leger ooit gevoerd heeft. Het kostte de schatkist miljoenen guldens, er vielen vele doden, maar de bewoners van Atjeh onderwierpen zich nooit geheel aan het Nederlandse bestuur. Na de eerste expeditie van 1873, die voor Nederland in een nederlaag eindigde, volgde een tweede expeditie onder leiding van generaal Jan van Swieten. In januari 1874 slaagde hij erin de residentie van de sultan, de Kraton of Kota Radja, te veroveren. Maar op de rest van Atjeh hadden de Nederlandse troepen nog vele jaren geen enkele macht. De strategie die door van Swieten werd gevolgd leidde tot een ongewoon felle polemiek waaraan ook militairen deelnamen die in Atjeh hadden meegevochten. In deze ‘papieren oorlog’ speelde kapitein der artillerie George Frederik Willem Borel een centrale rol. Onze vestiging in Atjeh en Drogredenen zijn geen waarheid vormen Borels belangrijkste polemische geschriften. In deze heruitgave worden zijn teksten aangevuld met de woorden van andere auteurs zodat de negentiende-eeuwse pennenstrijd eenvoudig en tot in detail te volgen is. De teksten worden geïllustreerd door eigentijds beeldmateriaal, waaronder honderden unieke foto's, tekeningen en legerkaarten. Het geheel geeft een indringend beeld van het Nederlandse koloniale leger in de jaren zeventig van de negentiende eeuw.

Wil je het boek lezen?Onze vestiging in Atjeh in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G.F.W. Borel. Lezen Onze vestiging in Atjeh Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN