Een delictvrije toekomst

Een delictvrije toekomst - Ineke Heemskerk | Tiliboo-afrobeat.com

...lictvrije toekomst 1e druk is een boek van Ineke Heemskerk uitgegeven bij Coutinho ... - Een Delictvrije Toekomst Deel… - voor €5,95 ... . ISBN 9789046902639 Jongeren die na detentie of verblijf in een gesloten behandelinstelling terugkeren in de samenleving, hebben handvatten nodig voor het heropbouwen van hun leven. Bestel 'Een delictvrije toekomst' vanaf € 25.00 Geen verzendkosten boven de € 20,- Snel geleverd Studentenkorting Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Een delictvrije toekomst, geschreven door Ineke Heemskerk. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van ... Samenvatting Een delictvrije toekomst I. Heemskerk ... ... . De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over SPH, Avans, delictvrije toekomst, balansmodel, Ineke Heemskerk, Samenvatting, desist...

INFORMATIE

AUTEUR
Ineke Heemskerk
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Een delictvrije toekomst.pdf

OMSCHRIJVING

Een delictvrije toekomst 1e druk is een boek van Ineke Heemskerk uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046902639 Jongeren die na detentie of verblijf in een gesloten behandelinstelling terugkeren in de samenleving, hebben handvatten nodig voor het heropbouwen van hun leven. Ze moeten van hun criminele verleden loskomen, praktische vaardigheden verwerven en een steunend sociaal netwerk opbouwen. In iEen delictvrije toekomst/i wordt een methode uitgewerkt voor de gefaseerde begeleiding van deze jongeren naar zelfstandigheid. De beschreven methode is een toekomstgericht veranderingsmodel, met als uitgangspunt de desistance: het doelbewust en actief afzien van criminaliteit. Deze benadering streeft niet alleen naar (uiterlijke) gedragsverandering, maar ook naar een verinnerlijking van de motivatie om een ander, recidivevrij leven op te bouwen. De methode kan worden uitgevoerd in een terugkeervoorziening of in een re-integratiegroep van een beschermende woonvorm. De auteur richt zich in de beschrijving van de methode sterk op de toepassing. Er is aandacht voor de ondersteuning van het desistanceproces, communicatie, gesprekstechnieken en de rol van de begeleider. De stof wordt gepresenteerd met behulp van casussen en bij elk hoofdstuk zijn verwerkingsopdrachten opgenomen. iEen delictvrije toekomst/i is geschikt voor studenten van sociaalagogische/-juridische studies en voor professionals binnen justitie en de (gesloten) jeugdzorg. Ineke Heemskerk is werkzaam bij Avans Hogeschool als docent Sociale Studies en docent-onderzoeker bij het Lectoraat Reclassering en Veiligheidsbeleid.

Wil je het boek lezen?Een delictvrije toekomst in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ineke Heemskerk. Lezen Een delictvrije toekomst Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN