Dordrecht en Oranje

Dordrecht en Oranje - Angenetha Balm | Tiliboo-afrobeat.com

...Beatrix onthult het Dordtse standbeeld van Willem van Oranje ... Bureau ISBN - Dordrecht en Oranje ... . Dat gebeurt op woensdag 9 oktober, zo maakt de gemeente Dordrecht dinsdag bekend. Dordrecht en Oranje (Paperback). Ter gelegenheid van Koningsdag 2015 hebben Angenetha Balm en Jan Willem Boezeman, redacteuren van het historisch... Ontstaan en etymologie. De stad Dordrecht ontstond aan het riviertje de Thuredrecht (Thuredrit(h), ca 1120), te midden van veenmoerassen. De Thuredrith was een, misschien gedeeltelijk gegraven, zi ... Standbeeld Willem van Oranje onthuld door prinses Beatrix ... ... . De Thuredrith was een, misschien gedeeltelijk gegraven, zijtak van de rivier de Dubbel en liep ongeveer langs de huidige Dubbeldamseweg, Blekersdijk en door de ruimte tussen het Bagijnhof en de Vriesestraat. Dordrecht is een standbeeld rijker. Willem van Oranje siert sin...

INFORMATIE

AUTEUR
Angenetha Balm
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Dordrecht en Oranje.pdf

OMSCHRIJVING

Ter gelegenheid van Koningsdag 2015 hebben Angenetha Balm en Jan Willem Boezeman, redacteuren van het historisch tijdschrift Dordrecht Monumenteel, een themanummer van het tijdschrift gewijd aan het Huis van Oranje. Vanaf 1572 is het aantal bezoeken dat de Oranjes aan de oudste stad van Holland hebben gebracht nauwelijks meer te tellen. In dit boek is geprobeerd om de bezoeken van het Huis van Oranje aan Dordrecht stuk voor stuk in beeld te brengen, van de 'Vader des Vaderlands' Willem van Oranje tot de huidige koning Willem Alexander. Hiernaast is er aandacht voor Dordtse bedrijven met het predicaat Koninklijk of Hofleverancier.De schrijvers Angenetha Balm en Jan-Willem Boezeman zijn in 1999 gestart met historisch onderzoek naar monumenten in het Dordtse havengebied en hebben dat in de loop der jaren uitgebreid over de gehele stad. Vanaf 2004 vormen zij de redactie van het historisch tijdschrift “Dordrecht Monumenteel”, dat ieder kwartaal (gratis) aan een kleine 1000 lezers wordt gezonden.

Wil je het boek lezen?Dordrecht en Oranje in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Angenetha Balm. Lezen Dordrecht en Oranje Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN