Psychoanalyse en cultuur 11 - Wonen op drift

Psychoanalyse en cultuur 11 - Wonen op drift - Trees Traversier | Tiliboo-afrobeat.com

...pDe Stichting Psychoanalyse en Cultuur is een Vlaams-Nederlands initiatief, opgericht in 1990 ... Bureau ISBN - Het nieuwe onbehagen in de cultuur ... . Ze wil de psychoanalyse in dialoog brengen met verschillende disciplines uit de culturele en humane sector. De Stichting organiseert jaarlijks een studiedag, die afwisselend bij onze noorderburen en in Vlaanderen uitgewerkt wordt, en geeft ook een reeks boekjes uit die de lezingen […] Psychoanalyse en cultuur - Wonen op drift | Trees Traversier. Psychoanalyse en architectuur. Zet op mijn lijst . Freud vergelijkt het werk van de psychoa ... PDF Wonen op drift - Gezelschap voor Psychoanalyse en ... ... . Psychoanalyse en architectuur. Zet op mijn lijst . Freud vergelijkt het werk van de psychoanalyticus met het zorgvuldig opgraven van archeologische resten. Wonen op drift Psychoanalyse en architectuur Studiedag georganiseerd door Stichting Psychoanalyse en Cultuur Archipel vzw Universiteit Hasselt Zaterdag 1 december 2018 KASK, School of Arts Gent, L. Pasteurlaan 2, 9000 Gent ... 11.05 Nadia Sels Subjectiviteit op de drempel: Op zaterdag 1 decemb...

INFORMATIE

AUTEUR
Trees Traversier
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Psychoanalyse en cultuur 11 - Wonen op drift.pdf

OMSCHRIJVING

Freud vergelijkt het werk van de psychoanalyticus met het zorgvuldig opgraven van archeologische resten. Resten die niet levenloos noch materiële resten uit de oertijd zijn, maar levendige driften, libido, die het psychisch huis vanuit het onbewuste soms onbewoonbaar maken. Terwijl de architect met het construeren van een fysieke, externe ruimte het psychisch welbevinden van de bewoner beoogt, werkt de analyticus via de taal met de interne ruimte, het onbewuste en diens weerstanden. Het lichaam is taliger dan we denken; onze taal is lichamelijker dan we willen toegeven. Beide zijn huizen waar libido en de weerstand in ronddwalen en waarmee we aan de slag moeten om er een leefbaar interieur van te maken.Hoe kan de externe ruimte de interne ruimte ten goede komen en meer vorm geven aan het affectieve, erotische leven? Of ook: hoe kan architectuur het spreken in de psychoanalytische ruimte meer vorm geven? Psychoanalyse en architectuur: een 'liaison' die nodig opnieuw onder de aandacht moet?Met bijdragen van Marc De Kesel, Kris Pint, Paul Robbrecht, Nadia Sels, Trees Traversier en Trui Missinne. Trees Traversier is psychoanalytica van de Belgische School voor Psychoanalyse en bestuurslid van de Stichting Psychoanalyse en Cultuur. Marc De Kesel is verbonden aan het Titus Brandsma Instituut, Radboud Universiteit, Nijmegen en is bestuurslid van de Stichting Psychoanalyse en Cultuur. Sjef Houppermans is emeritus hoofddocent Franse literatuur aan de Universiteit Leiden en voorzitter van de Stichting Psychoanalyse en Cultuur.

Wil je het boek lezen?Psychoanalyse en cultuur 11 - Wonen op drift in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Trees Traversier. Lezen Psychoanalyse en cultuur 11 - Wonen op drift Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN