Ooggetuigen van de watersnood 1953

Ooggetuigen van de watersnood 1953 - Willem van der Ham | Tiliboo-afrobeat.com

...uigen van de watersnood 1953 - Willem Van der Ham (€ 24 ... Ooggetuigen van de watersnood: 1 februari 1953 in Nieuwe ... ... .90) Battenoord behoort tot de zwaarst getroffen plekken van de Watersnoodramp. Op pagina 213 van het officiële Verslag over de stormvloed van 1953 staat precies beschreven wat er in de nacht van 1 februari 1953 bij Battenoord gebeurde. Over de polder Klinkerland: Ooggetuigen van de watersnood 1953 (Paperback). Bijna tweeduizend doden en grote delen van Zuidwest-Nederland onder water: 65 jaar geleden vond de... In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 breken ... Schooltv: Programma - Ooggetuigen van de watersnoodramp ... ... In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 breken de dijken door en delen van Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland komen onder water te staan. Ooggetuigen vertellen over de watersnoodramp. In de vierdelige programmaserie De getuigen van 1953 vertell...

INFORMATIE

AUTEUR
Willem van der Ham
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Ooggetuigen van de watersnood 1953.pdf

OMSCHRIJVING

Bijna tweeduizend doden en grote delen van Zuidwest-Nederland onder water: 65 jaar geleden vond de grootste ramp uit de naoorlogse geschiedenis van Nederland plaats. Dit boek bevat het indrukwekkende relaas van vijftien ooggetuigen.Direct na de Watersnoodramp van 1 februari 1953 schreef de burgemeester van Battenoord op Goeree-Overflakkee een verslag, gebaseerd op zijn ervaringen en die van vijftien anderen. Aan de hand van dit document, dat voor het eerst in druk verschijnt, laat historicus Willem van der Ham zien dat de situatie in Battenoord representatief was voor de ontwikkelingen overal in het rampgebied: overal waren nachtelijke dijkdoorbraken, lokale reddingsacties en machteloze bestuurders. Pas in de loop van de dag werd de omvang van de ramp duidelijk. Vanaf dat moment kwam de hulp op gang voor de duizenden getroffenen. Op 1 februari 2018 herdenkt Nederland de Watersnoodramp.

Wil je het boek lezen?Ooggetuigen van de watersnood 1953 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem van der Ham. Lezen Ooggetuigen van de watersnood 1953 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN