Johan W. van Hulst pedagoog, politicus, verzetsman

Johan W. van Hulst pedagoog, politicus, verzetsman - Wouter van Haaften | Tiliboo-afrobeat.com

...ilhelm van Hulst (Amsterdam, 28 januari 1911 - aldaar, 22 maart 2018) was een Nederlands verzetsstrijder, hoogleraar pedagogiek en politicus ... Johan van Hulst - Redder Joodse baby's | Historiek ... . In de Tweede Wereldoorlog redde hij met anderen het leven van honderden Joodse baby's en jonge kinderen. Van Hulst was lid van de Eerste Kamer van 1956 tot 1981, eerst voor de Christelijk-Historische Unie (CHU) en vanaf 1977 voor de fusiepartij ... Johan W. van Hulst pedagoog, politicus, verzetsman 1e druk is een boek van Wouter van Haaften uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087045142 Johan W. van Hulst (1911) is een veelzijdige en kleurrijke persoon. Johan W. van Hulst (1911-2018) was e ... De oorlogsjaren van Johan van Hulst — Royal Netherlands ... ... .V., Uitgeverij. ISBN 9789087045142 Johan W. van Hulst (1911) is een veelzijdige en kleurrijke persoon. Johan W. van Hulst (1911-2018) was een veelzijdige en kleurrijke persoon. In zijn lange leven heeft hij maar liefst vier loopbanen gehad: die van pedagoog (van onderwijzer tot hoogleraar pedagogiek), van politicus (onder andere als fractievoorzit...

INFORMATIE

AUTEUR
Wouter van Haaften
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Johan W. van Hulst pedagoog, politicus, verzetsman.pdf

OMSCHRIJVING

Johan W. van Hulst pedagoog, politicus, verzetsman 1e druk is een boek van Wouter van Haaften uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087045142 Johan W. van Hulst (1911) is een veelzijdige en kleurrijke persoon. In zijn lange leven heeft hij maar liefst vier loopbanen gehad: die van pedagoog (van onderwijzer tot hoogleraar pedagogiek), van politicus (onder andere als fractievoorzitter van CHU en CDA), van verzetsman tijdens de Tweede Wereldoorlog, en ook nog eens die van gepassioneerd schaker op hoog niveau. Als directeur van de Hervormde Kweekschool in Amsterdam redde hij honderden Joodse kinderen uit de crèche van de Hollandsche Schouwburg. Hiervoor kreeg hij in 1970 de Yad Vashemonderscheiding. Om aan zijn gehele persoonlijkheid recht te kunnen doen, is deze biografie geschreven door verschillende auteurs - André Rosendaal, Marcel ten Hooven, Bas von Benda-Beckmann, Jan Nagel, Gerlof Verwey - die elk één aspect van het leven van Van Hulst onder de loep nemen. Een leven dat in zijn veelzijdigheid en christelijk geïnspireerd ethos herinnert aan dat van de zestiende-eeuwse humanist D.V. Coornhert.

Wil je het boek lezen?Johan W. van Hulst pedagoog, politicus, verzetsman in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wouter van Haaften. Lezen Johan W. van Hulst pedagoog, politicus, verzetsman Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN