Een getekend leven

Een getekend leven - Lo van Driel | Tiliboo-afrobeat.com

...kend leven" zo mooi en zo snel als mogelijk te maken en naar buiten te brengen ... Een getekend leven | Lo Driel - Doorbraak winkel ... . WIE ZIJN WIJ We zijn allereerst fans en bewonderaars van zijn werk: Dick's vrouw Mariet, Rene de Wit, fotograaf, en redacteur van het boek. Geert de Jong, grafisch vormgever, en Robert Mens, organisator en adviseur die het proces zal . Lees verder... Lees „GETEKEND LEVEN 3 EEN BELOFTE Valerie&Lucas" door sara sparkel verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. GETEKEND LEVEN 3 Het zinderend verhaal van Valerie en Lucas gaat verder. Net ... Thea, getekend voor het leven door de bom die haar vader ... ... . GETEKEND LEVEN 3 Het zinderend verhaal van Valerie en Lucas gaat verder. Net wanneer ze denken alles op orde te hebben e... De tentoonstelling Het leven getekend toont een selectie uit de meer dan 4.500 tekeningen, pastels, aquarellen en prenten uit de periode 1850-1950, waarvan er veel zelden worden getoond. Een unieke presentatie van 150 zeer gevarieerde werken op papier die een ...

INFORMATIE

AUTEUR
Lo van Driel
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Een getekend leven.pdf

OMSCHRIJVING

Toen de gemeente Middelburg in 2001 een schilderij zou kopen van de kunstschilder Reimond Kimpe ontstond commotie: Kimpe had het doek van het door brand geteisterde stadhuis gemaakt tijdens de oorlog. De koop ging niet door wegens het verleden van de artiest. Kimpe (Gent, 1885) was een uit België gevluchte Vlaamse activist. Hij werd bij verstek tot de doodstraf veroordeeld. In 1919 kwam hij in Middelburg wonen. Pas omstreeks 1923 begon hij te schilderen. Voor de Tweede Wereldoorlog werd zijn werk gewaardeerd en goed verkocht. Ook exposeerde hij landelijk en zelfs internationaal. In de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog was hij lid van de NSB in de hoop zijn Vlaamse idealen weer te kunnen realiseren. Na een periode van internering wist Kimpe zich opnieuw als beeldend kunstenaar te vestigen. Bij verzamelaars, enkele musea en galeries en in het bijzonder bij het Zeeuwse publiek en de overheid werd zijn werk gewaardeerd. Hij overleed in 1970. In Een getekend leven wordt Kimpe's leven beschreven: gevluchte Vlaming, geprezen kunstschilder, omstreden collaborateur. Voor het boek werd uitvoerig onderzoekgedaan en gebruikgemaakt van het familiearchief. Over de auteurLo van Driel (1944) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde. Hij promoveerde op de taalkunde van de negentiende eeuw en schreef over allerlei taalkundigen, onder wie J.H. van Dale. In 2015 verscheen van hem een biografie van de schrijver Jan H. Eekhout.

Wil je het boek lezen?Een getekend leven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lo van Driel. Lezen Een getekend leven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN