Laat je hersenen niet zitten

Laat je hersenen niet zitten - Erik Scherder | Tiliboo-afrobeat.com

...ven bij Laat je hersenen niet zitten. Goed boek en dhr ... Laat je hersenen niet zitten - Athenaeum ... . Scherder schrijft zoals hij ook praat, enthousiast, prima te volgen en gelukkig ook wat vaart en humor erin. Dat hij van de hak op de tak zou springen, zoals in sommige reviews wordt gesteld, herken ik beslist niet, ik zie veel meer verbanden, zoals: uit het een, volgt het ander, zoals deze schrijver schrijft en zijn stijl is ... Je kent hem wellicht als de enthousiaste hoogleraar die bij De Wereld Draait Door op tafel klom: Erik Scherder. Deze gepassioneerde hoogleraar neuropsychologie en b ... Laat je hersenen niet zitten - Erik Scherder | Lalagè leest ... . Deze gepassioneerde hoogleraar neuropsychologie en bewegingswetenschappen heeft een missie: we moeten blijven bewegen. Niet alleen voor omdat het gezond is voor ons lichaam, maar ook voor onze hersenen. In zijn boek 'Laat je hersenen niet zitten' legt hij uit waarom. In Laat je hersenen niet zitten wordt u een spiegel voorgehouden. Ik hoop van harte dat u zich ergert en vervolgens uitgedaagd voelt om uit uw stoel te komen. Misschien kent u ...

INFORMATIE

AUTEUR
Erik Scherder
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Laat je hersenen niet zitten.pdf

OMSCHRIJVING

Lichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf maar ook ons brein in conditie. Dat blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek. Beweging baat het brein, en daarmee de gezondheid, van de wieg tot het graf. Als kinderen sporten worden ze slimmer, en wie meer beweegt verkleint de risico's op het ontwikkelen van dementie.Toch worden we wereldwijd steeds minder actief, steeds luier. Dit boek is een bevlogen pleidooi om weer 'gewoon' te gaan bewegen, om een half uurtje per dag uit die luie stoel te komen. Het beoefenen van topsport is echt niet nodig.Laat je hersenen niet zitten beschrijft de beloning die je krijgt als je beweegt, maar ook de nadelige gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid als je ervoor blijft weglopen. We wisten al dat overgewicht en obesitas tot de grootste bedreigingen van de gezondheid behoren vanwege de risico's op hart- en vaatziekten, suikerziekte en hoge bloeddruk. Maar de invloed op de hersenen is minder bekend: als kinderen bewegen stimuleert dat de delen van de hersenen die zorgen voor een optimale verstandelijke ontwikkeling en die bij het ouder worden het eerst achteruitgaan. Met recht kan worden geconcludeerd: bewegen is niet alleen van belang voor de slanke lijn, maar zeker ook voor de conditie van het brein!

Wil je het boek lezen?Laat je hersenen niet zitten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Erik Scherder. Lezen Laat je hersenen niet zitten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN