Het museum van oorlog

Het museum van oorlog - Claudio Magris | Tiliboo-afrobeat.com

...eum van oorlog van Claudio Magris (1939) is een nieuw hoogtepunt in het imposante oeuvre van de Italiaanse filosoof, schrijver, vertaler, essayist en meermaals bekroond auteur van prestigieuze literaire prijzen ... Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen | Vrijheidsmuseum ... . Magris schrijft niet met een balpen, maar met een toverstokje dat de zinnen op magistrale wijze doet dansen en glanzen. Recensie 'Het museum van oorlog' is andermaal een sterk werk in Magris' oeuvre Het werk van Claudio Magris werd bekroond met zowat alle grote Europese literatuurprijzen. Het museum van oorlog (Paperback). Triëst. Een man heeft als levensmissie het verzamelen van alle soorten wapens - geweren, onderzeeboten, tanks - voor... Oorlog hoort in het museum. Dat is het motto van het ... Het Koude Oorlog Museum: - Het Geheugen van Teuge ... . Het museum van oorlog (Paperback). Triëst. Een man heeft als levensmissie het verzamelen van alle soorten wapens - geweren, onderzeeboten, tanks - voor... Oorlog hoort in het museum. Dat is het motto van het Oorlogsmuseum. Het Oorlogsmuseum Overloon presenteert de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. U ziet hier hoe het zover heeft ...

INFORMATIE

AUTEUR
Claudio Magris
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Het museum van oorlog.pdf

OMSCHRIJVING

Triëst. Een man heeft als levensmissie het verzamelen van alle soorten wapens - geweren, onderzeeboten, tanks - voor een gigantisch museum van oorlog. Het moet een collectie worden van al het kwaad in de wereld, waardoor buiten het museum alleen vrede zal bestaan. De verzamelaar overlijdt echter onder mysterieuze omstandigheden, en daarbij gaat dat deel van zijn notities verloren dat de namen bevatte van medeplichtigen aan de moorden in het concentratiekamp Risiera di San Sabba in Triëst. Na de dood van de verzamelaar krijgt Luisa Brooks de opdracht het museum in te richten. Zij is de dochter van een Joodse moeder en een zwarte vader, een Amerikaanse soldaat die na de oorlog gestationeerd was in Triëst. Luisa raakt geobsedeerd door de ideeën over oorlog en liefde van de verzamelaar en probeert zijn museum te verwezenlijken zodat de menselijke verhalen achter eeuwen van haat, geweld en vernietiging niet verloren zullen gaan.

Wil je het boek lezen?Het museum van oorlog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Claudio Magris. Lezen Het museum van oorlog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN