Ten Oorlog

Ten Oorlog - Tom Lanoye | Tiliboo-afrobeat.com

...g Een tocht langs de Europese frontlijn van de twee Wereldoorlogen ... Ten oorlog - Perry Pierik | Geschiedeniswinkel ... . U aangeboden door een. Favoriet 1 2 Arnout, Mik en Jonas herbeleven de invasie van D-Day. een. vr 13 maart 13/03 afl 1 44 min. Van het legendarische Omaha Beach naar Parijs. een. vr 13 maart 13/03 afl 2 45 ... Ten Oorlog! Bekijk ook eens. 16-18 jaar. 03:00 De Eerste Wereldoorlog 1914-1918 16-18 . 13-15 . 04:04 Van het een kwam het ander Het startschot van de grote oorlog 16-18 jaar. 08:14 De roerige jaren twintig Andere Tijden in de klas 16-18 . ... Schooltv: Ten Oorlog! - De Frans-Duitse oorlog ... . 08:14 De roerige jaren twintig Andere Tijden in de klas 16-18 . 13-15 ... Ten oorlog is een informatief televisieprogramma waarvan het eerste seizoen in 2013 werd uitgezonden op de Vlaamse televisiezender Eén van de VRT.Het was een van de programma's die de VRT verzorgt naar aanleiding van de 100ste verjaardag van het begin van de Eerste Wereldoorlog.. Het programma gin...

INFORMATIE

AUTEUR
Tom Lanoye
DIMENSIE
9,1 MB
BESTANDSNAAM
Ten Oorlog.pdf

OMSCHRIJVING

Zelden werd een theatervoorstelling C» meer geprezen dan TEN OORLOG. 'Perceval en Lanoye schrijven toneelgeschiedenis,' kopte do Volkskrant na do première. Het liep storm in de schouwburg, de tekstuitgave haalde de boekentoptien en de voorstelling won tal van prijzen. Eind 1999 opent Ten oorlog, in de regie van Perceval, het theaterluik van de Salzburger Festspleie, alsook het millenniumseizeen van het Deutsches Schauspielhaus in Hamburg. 'De motor van Ten oorlog is taal,' schreef Vrij Nederland, 'Lanoye preludeert op Shakespeares teksten zoals een meesterpianist op composities van grote componisten.' Deze pocket bevat de integrale oertekst waarop de tien uur lange voorstelling is gebaseerd. De versvorm bleef gehandhaafd, al verschuift de taal zelf van archaïsch naar brutaal eigentijds. De historische stof, vaak niet meer dan een anekdote, wordt uitgepuurd tot een driedelig theatergedicht over macht en overlevingsdrang, verteld aan de hand van zes geheel verschillende koningen. Ten oorlog blijft zodoende wel een bewerking van Shakespeares beroemde koningsdrama's, maar de oorlogen die de koningen van Lanoye & Perceval voeren bestaan minder uit waar gebeurde veldslagen dan uit universele, tijdloze conflicten. Zo kampen in Aflevering 1 de generaties (IN DE NAAM VAN DE VADER EN DE ZOON), vechten in Aflevering 11 de geliefden (ZIE DE DIENSTMAAGD BES HEREN) en woedt in Aflevering 111 de strijd tegen Het Zelf (EN VERLOS ONS VAN HET KWADE).Meer boeken van Tom Lanoye.

Wil je het boek lezen?Ten Oorlog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tom Lanoye. Lezen Ten Oorlog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN