Alexander en Darius

Alexander en Darius - none | Tiliboo-afrobeat.com

...l Alexander afrekende met de laatste Perzische vlootbasis Tyrus, bracht Darius III opnieuw een massaal leger op de been en wachtte Alexander op bij Gaugamela aan de Tigris ... Alexander de Grote: de beste militair strateeg in de ... ... . Zodra de Macedoniërs zich op de Perzische massa stortten, verloor Darius zijn zelfbeheersing en vluchtte het bergland in, terwijl zijn troepen zonder leider totaal werden uiteengeslagen. Het Alexandermozaïek is een beroemd vloermozaïek uit ongeveer 100 v.Chr., dat werd gevonden in het Huis van de Faun in Pompeï.Het mozaïek toont een gevecht tussen de legers van Alexander de Grote en Darius III, en heeft een afmeting van ... Athenaeum Boekhandel | Alexander en Darius ... .Chr., dat werd gevonden in het Huis van de Faun in Pompeï.Het mozaïek toont een gevecht tussen de legers van Alexander de Grote en Darius III, en heeft een afmeting van 5,82 bij 3,13 meter.. Afbeelding. Het is niet precies bekend welk gevecht afgebeeld wordt op het mozaïek. Zowel de Slag bij Issus in 333 v.Chr. als de ... Alexander en Darius 1e druk is een boek uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087043834 Nog altijd zijn Oost en West gefascineerd door Alexander van Macedoni , de...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Alexander en Darius.pdf

OMSCHRIJVING

Alexander en Darius 1e druk is een boek uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087043834 Nog altijd zijn Oost en West gefascineerd door Alexander van Macedoni , de roemruchte veroveraar van het Perzische Wereldrijk, die in 323 v.Chr. in Babylon stierf. Het beeld van de vorst is als een lakmoesproef van tijd en cultuur: iedere periode en iedere streek heeft haar eigen Alexander en waardeert diens erfenis op eigen wijze. Deze bundel besteedt aandacht aan de historische en aan de literaire Alexander. De historische Alexander wordt vooral behandeld vanuit een Perzisch perspectief. Zonder de fijnmazige infrastructuur en het logistieke apparaat van het Perzische rijk had Alexander namelijk nooit de geweldige ruimte van Voor-Azikunnen veroveren. Ook aan zijn tegenstander op het wereldtoneel, Darius III, wordt aandacht besteed. De legendarische of zelfs mythische Alexander, zoals deze in de literatuur tot uiting komt, is ook een 'Ori ntaalse' figuur, omweven door motieven en thema's die wortelen in zowel de Griekse als de Babylonische, Egyptische en Perzische verbeelding.

Wil je het boek lezen?Alexander en Darius in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Alexander en Darius Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN