Lao-Tse

Lao-Tse - Onbekend | Tiliboo-afrobeat.com

...r Lao-Tse. Lao-Tse, ook wel Laozi of Lao Tse genaamd, was een Chinese filosoof, die meestal in de 6e eeuw v ... Biografia de Lao Tse - Biografias y Vidas .com ... .Chr., tijdens de Periode van Lente en Herfst wordt geplaatst, 604 v.Chr. - 507 v.Chr. Hij is naar men zegt één van de stichters van het taoïsme. Lao Tse, Lao Tseu Lao Zi (Chinees: 老子), afkomstig uit ( jiaxiang ) Henan , Zhoukou , Lüyi (河南省周口市鹿邑县), was een Chinese filosoof , die meestal in de 6e eeuw v.Chr. , tijdens de Periode van Lente en Herfst wordt geplaatst, 604 v.Chr. - 507 v.Chr. Hij is naar men zeg ... Lao Tzu quotes: de beste uitspraken & citaten van Lao Tzu ... ... .Chr. , tijdens de Periode van Lente en Herfst wordt geplaatst, 604 v.Chr. - 507 v.Chr. Hij is naar men zegt een van de stichters van het taoïsme . Lao Tse Het nut van een pot komt voort uit zijn leegheid. Lao Tse Ledig jezelf van alles. Laat je geest vredig zijn. Terwijl tienduizend dingen opkomen en vallen, denkt het zelf na over hun terugkeer. Elk van hen groeit en bloeit en keert dan terug...

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
3,7 MB
BESTANDSNAAM
Lao-Tse.pdf

OMSCHRIJVING

Leven en werken van de wegbereider in China. Van deze grote Chinese wijsgeer is tot nu toe weinig bekend; wij weten nauwelijks iets van zijn leven en werken. Het boek ”Lao-Tse” brengt de persoon tot leven, die de mensen leidde op de weg naar het Licht. Niet de fantasie voerde de pen van de schrijver maar innerlijke waarneming. Aangezien in de schepping niets verloren gaat wat zich ooit heeft voltrokken, kan iemand die daarvoor de gave heeft gekregen dit opnemen. Wij leven nu in de tijd, dat wij inzicht kunnen krijgen en de samenhangen zien tot aan het sluiten van de ring. Het leven van Lao-Tse is eenvoudig en duidelijk beschreven. Onder de beschermende leiding van de opperste lama, Lie-Tse, heeft de leergierige jongen een gelukkige jeugd. Onder diens begeleiding trekt hij door de vele streken van het Chinese rijk, doet veel ervaring op in het dagelijkse leven en de in omgang met de mensen. Hij merkt op wat de mensen hebben verdraaid, ziet verdorvenheid in de grote steden en de dwaalwegen van de afgodendiensten. Hij komt in aanraking met het weten van de oude overleveringen en leert goed en kwaad te onderscheiden. Hij ontwikkelt zich, komt tot inzicht en erkent zijn bestemming. In de stilte en de regelmaat van het klooster in Tibet ontvangt hij de laatste wijsheid. Hij rondt zijn leertijd af en verlaat dan het klooster om zijn opgave te vervullen.

Wil je het boek lezen?Lao-Tse in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen Lao-Tse Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN