Open domein 46 - Politicus uit hartstocht

Open domein 46 - Politicus uit hartstocht - Piet Hagen | Tiliboo-afrobeat.com

...ven bij Open domein 46 - Politicus uit hartstocht ... Bureau ISBN - Gies Aalberts ... . Mooi geschreven, sterk verhalend met journalistiek oog en pen. Waar politici van nu en mensen met sociaal gevoel hun bestemming in kunnen vinden. Klaas Jan Hindriks - vm politiek redacteur NOS Open domein 46 - Politicus uit hartstocht (Hardcover). Het levensverhaal van Pieter Jelles Troelstra, het geweten van de Nederlandse sociaal-democratie.... Open domein 46 - Politicus uit hartstocht Tweedehands. biografie van Pieter Jelles Troelstra. Nederlan ... Pieter Jelles Troelstra - Wikipedia ... . biografie van Pieter Jelles Troelstra. Nederlands; Hardcover; 9789029572163; Druk: 1; februari 2010; 969 pagina's; Het levensverhaal van Pieter Jelles Troelstra, het geweten van de Nederlandse sociaal-democratie. Eindelijk… Meer. 25 95. Politicus ...

INFORMATIE

AUTEUR
Piet Hagen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Open domein 46 - Politicus uit hartstocht.pdf

OMSCHRIJVING

Het levensverhaal van Pieter Jelles Troelstra, het geweten van de Nederlandse sociaal-democratie. Eindelijk is het dan zover: honderdvijftig jaar na zijn geboorte en tachtig jaar na zijn dood verschijnt de langverwachte biografie van Pieter Jelles Troelstra (1860-1930). Troelstra, medeoprichter en dertig jaar aanvoerder van de Sociaal-Democratische Arbeiderspartij, is een van de kleurrijkste politici die Nederland gekend heeft.Deze biografie schetst zijn Friese jeugd en zijn Groningse studententijd, zijn romantisch dichterschap en zijn ontwikkeling van sociaal advocaat tot politiek leider van de Nederlandse sociaal-democratie. Troelstra bestreed anarchisten en communisten even hard als kapitalisten. Hij pleitte voor een Verenigd Europa en verwierf internationale faam als vredesactivist tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zijn leven werd getekend door een permanente spanning tussen socialistische theorie en alledaagse praktijk, met als dramatisch hoogte- en dieptepunt de 'revolutie die niet doorging' in 1918.Politiek en persoonlijk leven waren bij Pieter Jelles nauw verweven. Daarom is er ruime aandacht voor de conflicten met zijn liberale vader, zijn huwelijk met en scheiding van schrijfster Nynke van Hichtum, zijn religieuze aanleg en belangstelling voor spiritisme, zijn directeurschap bij een verzekeringsmaatschappij, zijn vriendschappen en ruzies, zijn relaties met dubieuze miljonairs en zijn frequente bezoeken aan buitenlandse kuuroorden. Politicus uit hartstocht is het levensverhaal van een charismatisch 'strijder' die zichzelf zag als de Mozes die zijn soms morrend volk leidde naar het beloofde land.

Wil je het boek lezen?Open domein 46 - Politicus uit hartstocht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Piet Hagen. Lezen Open domein 46 - Politicus uit hartstocht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN