Deugdethiek en integriteit

Deugdethiek en integriteit - Marcel Becker | Tiliboo-afrobeat.com

...thiek en integriteit 1e druk is een boek van Marcel Becker uitgegeven bij Gorcum B ... Deugdethiek en integriteit | 9789023246732 | Tweedehands ... .V., Koninklijke van. ISBN 9789023246732 De deugdethiek biedt een nieuw perspectief op het omgaan met integriteitsdilemma's. Lange tijd werden zulke dilemma's sterk bena- derd vanuit codes, regelgeving en strikte procedures. Deugdethiek en integriteit Dit is de titel van een in 2010 verschenen boek van de hand van Marcel Becker en medeauteurs Hoekstra, Karssing, Niessen en Van Tongeren. Hoofdstuk 1 geeft de noodzaak aan voor aandacht voor ethiek in ons openbaar best ... integriteit - Deugd.net ... . Hoofdstuk 1 geeft de noodzaak aan voor aandacht voor ethiek in ons openbaar bestuur. Deugdethiek en integriteit. Geluk en perfectie De deugdethiek wordt voor het eerst uitgewerkt door Aristoteles. Het gaat in de deugdethiek om het geluk. Niet de normen waaraan we ons moe...

INFORMATIE

AUTEUR
Marcel Becker
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Deugdethiek en integriteit.pdf

OMSCHRIJVING

Deugdethiek en integriteit 1e druk is een boek van Marcel Becker uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023246732 De deugdethiek biedt een nieuw perspectief op het omgaan met integriteitsdilemma's. Lange tijd werden zulke dilemma's sterk bena- derd vanuit codes, regelgeving en strikte procedures. Het afgelopen decennium is er steeds meer aandacht gekomen voor de attitude van waaruit de ambtenaar zijn werk doet en de invloed van de organisatiecultuur hierop. De centrale vraag is niet zozeer 'mag deze handeling?', maar eerder een vraag als 'draagt de handeling voor de persoon bij aan invulling van beroepseer, beroepstrots en een goed en zinvol leven?'Hierdoor agendeert de deugdethiek inhoudelijke kwaliteiten waarop mensen gericht behoren te zijn. Zij biedt zo een tegenwicht tegen de overheersende kwantitatieve taal in organisaties.De deugdethiek is ook kritisch in die zin dat ze voortdurend aanzet tot 'excellentie' en 'virtuositeit'. Zij daagt mensen uit steeds beter te worden. Integriteit wordt nog steeds primair negatief ingevuld: een integer persoon is met name non-corrupt en non-frauduleus.De deugdethiek is er daarentegen niet primair op uit het slechte op te sporen en te bestraffen, maar wil vooral het goede benadrukken.Het boek opent met een korte uitleg van de hedendaagse integriteits- discussie en lacunes die haar kenmerken. Vervolgens wordt de deugd- ethiek uitgelegd en gaan we in op haar mogelijkheden in deze lacunes te voorzien. Daarna wordt integriteit als deugd geschetst. Verder komt de relevantie van de vier kardinale deugden (rechtvaardigheid, moed, maat en verstandigheid) voor ambtelijk handelen aan bod. Het boek sluit af met praktische richtlijnen.De auteurs zijn verbonden aan diverse instituten en gerenommeerd op het gebied van integriteitsdilemma's en de oplossingen daarvoor. Zij publiceren regelmatig over integriteit, ethiek en bestuurlijk recht.

Wil je het boek lezen?Deugdethiek en integriteit in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marcel Becker. Lezen Deugdethiek en integriteit Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN