De verpleegkundige als communicator

De verpleegkundige als communicator - Elsbeth Ten Have | Tiliboo-afrobeat.com

...pleegkundige als communicator (Onbekende bindwijze) ... Samenvatting de verpleegkundige als communicator - cc ... ... . Dit boek helpt de student bij de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden in alle... De verpleegkundige als communicator Leerboek communicatieve vaardigheden. eerste hoofdstuk lezen. Auteur: Dr. Elsbeth C.M. ten Have Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum Print ISBN: 978-90-368-1162- ... De verpleegkundige als communicator Leerboek communicatieve vaardigheden. Boek Elsbeth ten Have 16-11-2017 9789036818735. G ... De verpleegkundige als communicator | 9789036811620 ... ... . Boek Elsbeth ten Have 16-11-2017 9789036818735. Ga naar het einde van de afbeeldingen-gallerij . Ga naar het begin van de afbeeldingen-gallerij . 15% korting met code 39,95. Aantal-+ In Winkelwagen. Docentenexemplaar De verpleegkundige als communicator helpt de student bij de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden in alle zorgdomeinen....

INFORMATIE

AUTEUR
Elsbeth Ten Have
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De verpleegkundige als communicator.pdf

OMSCHRIJVING

De verpleegkundige als communicator helpt de student bij de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden in alle zorgdomeinen. Het boek heeft een evidence-based benadering, biedt veel praktijkvoorbeelden en behandelt nieuwe gespreksvaardigheden zoals gezamenlijke besluitvorming en motiverende gespreksvoering. Ook wordt aandacht besteed aan communicatieve vaardigheden specifiek voor bepaalde domeinen zoals de kinderverpleegkunde, GGZ (geestelijke gezondheidszorg) en VGZ (de zorg aan verstandelijk beperkten) en aan interculturele communicatie. Nieuw in deze druk: * meer theoriekaders zijn geplaatst om tegemoet te komen aan de wens voor meer theoretische kennis over communicatie. Alle aangeboden theorie is ingepast in diverse casuïstiek en uitgeschreven dialogen. Deze casuïstiek is afkomstig uit literatuur, uit datgene wat cursisten/studenten naar voren brachten tijdens trainingen en uit eigen ervaringen als verpleegkundige; * toevoeging van nieuwe gespreksvaardigheden, zoals gezamenlijke besluitvorming (shared decision making) en motiverende gespreksvoering; * waar mogelijk is gekozen voor een generieke benadering in de casuïstiek, dat wil zeggen dat de casussen uit de AGZ ook herkenbaar zijn voor verpleegkundigen uit de GGZ en/of de VGZ; * bij dit leerboek zijn digitaal beschikbaar gesteld: de volledige tekst en per hoofdstuk een samenvatting en oefenvragen met antwoorden. Ook zijn er meer deeplinks opgenomen.De auteur benoemt de verschillende communicatieve vaardigheden, gaat in op het systematisch verpleegkundig handelen en behandelt de verschillende gespreksmodellen, zoals het helpend gesprek, het slechtnieuwsgesprek en het omgaan met agressie. Bovendien besteedt ze aandacht aan de juridische aspecten, die sinds de invoering van de wet BIG en de wet WGBO steeds belangrijker worden.Elsbeth ten Have heeft communicatie, onderwijskunde en verpleegkunde gestudeerd. Zij is werkzaam geweest als verpleegkundige in het Universitair Medisch Centrum te Groningen (UMCG). De auteur heeft meerdere vervolgopleidingen en nascholingen ontwikkeld voor zowel verpleegkundigen als artsen. In 2014 is zij gepromoveerd op het 'Multidisciplinair overleg en leiderschap op de Intensive Care. Thans is zij werkzaam als manager kwaliteit en veiligheid in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten (Fr)

Wil je het boek lezen?De verpleegkundige als communicator in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Elsbeth Ten Have. Lezen De verpleegkundige als communicator Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN