Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit

Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit - Thelma Harms | Tiliboo-afrobeat.com

... Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit ... Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit - Thelma Harms ... ... . Leer- en leefomgeving voor peuters en kleuters krijgen pedagogisch medewerkers een praktisch instrument in handen, afgestemd op de leeftijdsgroep waarmee ze werken en boordevol handreikingen waarmee ze direct aan de slag kunnen. De Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit. Leer- en leefomgeving voor baby's en dreumesen is ontwikkeld om zicht te krijgen op de mate waarin de baby- of dreumesgroep een veilige, gezonde en stimulerende omgeving biedt voor een optimale ontwikkeling van jonge kinderen. Het is de Nederlandse vertaling van de I ... Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit door Thelma ... ... . Het is de Nederlandse vertaling van de Infant/Toddler Environment Rating Scale - Revised Edition (ITERS-R). Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit 1e druk is een boek van Thelma Harms uitgegeven bij Uitgeverij S.W.P. B.V.. ISBN 9789088505584 Het kinderopvangveld is doordrongen van het belang van goede pedagogische kwalitei...

INFORMATIE

AUTEUR
Thelma Harms
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit.pdf

OMSCHRIJVING

Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit 1e druk is een boek van Thelma Harms uitgegeven bij UitgeverijS.W.P. B.V.. ISBN 9789088505584 Het kinderopvangveld is doordrongen van het belang van goede pedagogische kwaliteit en kinderopvangorganisaties onderzoeken steeds meer hoe ze cyclisch aan kwaliteit kunnen werken. Pedagogisch medewerkers spelen als direct verantwoordelijken voor het primaire proces in de groep een belangrijke rol als het gaat om kwaliteitsverbetering. Van hen wordt verwacht dat ze kritisch naar hun eigen praktijk kijken en zich actief afvragen wat ze nodig hebben om de dagelijkse ervaringen van de kinderen in de groep te optimaliseren. Met de Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit. Leer- en leefomgeving voor peuters en kleuters krijgen pedagogisch medewerkers een praktisch instrument in handen, afgestemd op de leeftijdsgroep waarmee ze werken en boordevol handreikingen waarmee ze direct aan de slag kunnen. De zeven kwaliteitsniveaus lenen zich uitermate goed voor een stapsgewijze benadering. Managers en leidinggevenden kunnen de schaal daarom eenvoudig inzetten in het cyclische proces waarin kwaliteit en aanbod regelmatig onder de loep genomen worden.Tot nu toe was de Nederlandse vertaling van de ECERS-R alleen beschikbaar voor gebruik in wetenschappelijk onderzoek. Om het denken over en het in kaart brengen van de pedagogische kwaliteit ook in de praktijk op gang te brengen, verscheen er in 2009 wel al een op de ITERS-R en ECERS-R gebaseerde algemene checklist voor leidinggevenden en kwaliteitswerkers in de kinderopvang. Deze checklist is opgenomen in de NCKO-Kwaliteitsmonitor.

Wil je het boek lezen?Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thelma Harms. Lezen Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN