Over de democratie in Amerika 2

Over de democratie in Amerika 2 - A. de Tocqueville | Tiliboo-afrobeat.com

...xis de Tocqueville (1805-1859) behoort tot de grootste politieke filosofen aller tijden ... DEMOCRATIE IN AMERIKA | De Volkskrant ... . Hij staat bekend als theoreticus van de democratie en vroege criticus van de moderne massacultuur. Zijn magnum opus Over de democratie in Amerika is gebaseerd op een grote rondreis die Tocqueville maakte in 1831-1832. Over de democratie in Amerika 2 (Bindwijze overig). ''''Terwijl de partijen zich met de dag van morgen bezig houden, heb ik willen nadenken over de... over de democrATie in AmerikA. Tweede boek. Woord vooraf 176 deel 1 De invloed van ... Over de democratie in Amerika - Lemniscaat ... ... over de democrATie in AmerikA. Tweede boek. Woord vooraf 176 deel 1 De invloed van de democratie op het intellectuele leven in de Verenigde Staten Hoofdstuk 1 Over de Amerikaanse manier van filosoferen 178 Hoofdstuk 2 Over de meningsvorming in democratische samenlevingen 181 Hoofdstuk 3 Waarom deAmeri...

INFORMATIE

AUTEUR
A. de Tocqueville
DIMENSIE
3,3 MB
BESTANDSNAAM
Over de democratie in Amerika 2.pdf

OMSCHRIJVING

''''Terwijl de partijen zich met de dag van morgen bezig houden, heb ik willen nadenken over de toekomst.'''' - Alexis de TocquevilleAlexis de Tocqueville wordt in 1805 te Parijs geboren uit een oud adellijk geslacht. Tijdens de Franse Revolutie van 1789 heeft de familie haar trouw aan de koningen met veel slachtoffers op de guillotine moeten betalen. Dit heeft het leven van Tocqueville getekend. Tocqueville studeert rechten en wordt tot gerechtsauditeur benoemd door koning Louis-Philippe. Hij treedt in het huwelijk met een Engelse die hem haar taal leert. In 1830 besluit hij een studiereis te maken naar de jonge Amerikaanse republiek en vijf jaar later verschijnt zijn eerste boek ''Over de democratie in Amerika''.In 1840 verschijnt het tweede deel, waarin Tocqueville grondig en systematisch de beschrijvende elementen uit het eerste deel ter hand neemt. Hij maakt zich hierin geleidelijk los van Amerika en tracht tot een ideaal beeld te komen van de politieke ontwikkeling van de Westerse maatschappijen.W.J. Schuijt, doctor in de Romaanse Letteren, werd als Amsterdamse volksjongen geboren in 1909. Zijn deelname aan het verzet tijdens de tweede wereldoorlog leverde hem de Amerikaanse Medal of Freedom op.In Parijs was hij gedurende 5 jaar correspondent van het dagblad ''De Tijd'' en schreef meerdere boeken over Frankrijk. In 1956 werd hij lid van de Tweede Kamer en van het Europese Parlement. Als vice-voorzitter van het Europese Parlement sloot hij zijn politieke loopbaan in 1973 af.

Wil je het boek lezen?Over de democratie in Amerika 2 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. de Tocqueville. Lezen Over de democratie in Amerika 2 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN