China, een gids voor de 21e eeuw

China, een gids voor de 21e eeuw - Frank Pieke | Tiliboo-afrobeat.com

...een gids voor de 21e eeuw (Paperback). Het hedendaagse China oogt tegelijkertijd vreemd en bekend ... China, een gids voor de 21e eeuw - Universiteit Leiden ... . De Chinese samenleving creëert vormen van... China, een gids voor de 21e eeuw. Amsterdam University Press, Amsterdam/ Davidsfonds, Leuven, 2016. (vertaling van : Knowing China. A Twenty-First Century Guide 308 p., bibliografie, register ISBN 978 94 6298 187 4; € 24,95. ... Frank Pieke stelt in China, een gids voor de 21e eeuw een aantal vragen over China en geeft daar antwoord op, met begrip voor de zienswijze van de Chinezen. China, een gids voor de 21e eeuw. Eerst geeft hij een tijdstafel van 1976 tot 2013. Dan vertelt ... China, een gids voor de 21e eeuw - Leiden University ... . China, een gids voor de 21e eeuw. Eerst geeft hij een tijdstafel van 1976 tot 2013. Dan vertelt hij over zijn bezoek aan het Tiananmenplein op 3 juni 1989, net voordat het leger op 4 juni het plein veroverde en daarbij een ongekend aantal mensen dood...

INFORMATIE

AUTEUR
Frank Pieke
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
China, een gids voor de 21e eeuw.pdf

OMSCHRIJVING

Het hedendaagse China oogt tegelijkertijd vreemd en bekend. De Chinese samenleving creëert vormen van ondernemerschap, sociale organisatie en bestuur die herkenbaar Chinees en tegelijkertijd algemeen voor de moderne wereld zijn. Pieke past in dit boek een unieke, op China gerichte benadering toe, in plaats van uit te gaan van de traditionele westerse vooronderstellingen, wensen of angsten.Elk hoofdstuk begint met een vraag over China en toont aan dat dergelijke vragen gebaseerd zijn op een miskenning van wat China is. Het boek stelt dat China is uitgegroeid tot een unieke neosocialistische samenleving die aspecten van staatssocialisme, neoliberaal bestuur, kapitalisme en snelle mondialisering in zich verenigt. Een beter begrip van deze samenleving helpt ons niet alleen China beter te verklaren, maar gaat ook voorbij oude conceptuele tweedelingen tussen 'West' en 'Oost', zoals die tussen ontwikkelde en zich ontwikkelende maatschappijen, traditie en moderniteit, democratie en dictatuur en kapitalisme en socialisme.

Wil je het boek lezen?China, een gids voor de 21e eeuw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frank Pieke. Lezen China, een gids voor de 21e eeuw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN