De Tempeliers

De Tempeliers - Patrick Huchet | Tiliboo-afrobeat.com

...tste grootmeester van de Tempeliers was Jacques de Molay, hij stierf op 18 maart 1314 in Parijs op de brandstapel ... Waarom verdwenen de tempeliers? | historianet.nl ... .De Molay heeft gedurende zijn (schijn)proces onder marteling bekentenissen afgelegd, maar die later herroepen. De beschuldigingen tegen de Orde van ketterij, homoseksualiteit en aanbidding van "Baphomet" waren voor die tijd ongehoord.. Het verhaal wil dat De Molay op de ... De koning en de tempeliers. Ook de Franse koning Filips de Schone (1268-1314) had schulden bij de orde. Door zijn oorlogen met Engeland was ... Tempeliers - Wikipedia ... . Ook de Franse koning Filips de Schone (1268-1314) had schulden bij de orde. Door zijn oorlogen met Engeland was de koning al vanaf zijn aantreden verantwoordelijk voor financiële problemen van het land. Tijdens deze eerste regeringsjaren wilde Filips de tempeliers juist betrekken bij het bestuur. De Tempeliers van Dan Jones is een spannend boek, maar wel een dat volledig op de waarheid berust. De legende rond de Tempeliers wordt vaak dik aangezet in films en fictie, maar Jones' verhaal berust op de feiten. Toch is het...

INFORMATIE

AUTEUR
Patrick Huchet
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Tempeliers.pdf

OMSCHRIJVING

De Tempeliers - van glorie tot tragediePatrick Huchet De Tempeliers vormden een geestelijke ridderorde, gesticht tijdens de kruistochten (in 1119 in Jeruzalem) met als doel de pelgrims in het Heilige Land te beschermen. De orde genoot vrijdom van belastingen. Door enkele grote schenkingen en door voorrechten werd de orde zeer vermogend. De Tempeliers werden gehaat door bisschoppen omdat zij zich aan hun gezag onttrokken. Reeds in de 12e eeuw waren luide klachten te horen over de trouweloosheid en uitspattingen van de Tempeliers. De orde werd in 1312, op het concilie van Vienne opgeheven. Haar grootmeester en vele ridders werden levend verbrand.Een dergelijk prachtig en overzichtelijk boek meer zeer veel full colour illustraties was nog niet eerder in het Nederlands verkrijgbaar.

Wil je het boek lezen?De Tempeliers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Patrick Huchet. Lezen De Tempeliers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN