Heerlijke primitieven

Heerlijke primitieven - NB | Tiliboo-afrobeat.com

...twerpse musea tonen onder de titel `Heerlijke Primitieven' werken van Vlaamse 15de-eeuwse schilders, zowel schilderijen als beelden als tekeningen ... Tijdelijke tentoonstellingen | Rubenshuis ... . Heerlijke primitieven (Paperback). Het belang van de schilderkunst van de zogenaamde Vlaamse Primitieven en het nieuwe realisme dat zij introduceerden... Vanaf morgen heb je precies 58 dagen de tijd om je te gaan vergapen aan de unieke tentoonstelling ,,Heerlijke Primitieven'' in drie Antwerpse mus... 'Heerlijke Primitieven. Meestertekeningen van Jan van Eyck tot Hiëronymus Bosch' gaf een breed publiek de kans kennis te maken met kunstenaar ... Wat een kleur, en wat een zwier - NRC ... ... 'Heerlijke Primitieven. Meestertekeningen van Jan van Eyck tot Hiëronymus Bosch' gaf een breed publiek de kans kennis te maken met kunstenaar en hun sublieme tekenkunst uit de late Middeleeuwen. Het verhaal van bijna honderd jaar tekenkunst (ca. 1425-1510) van de Vlaams...

INFORMATIE

AUTEUR
NB
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Heerlijke primitieven.pdf

OMSCHRIJVING

Het belang van de schilderkunst van de zogenaamde Vlaamse Primitieven en het nieuwe realisme dat zij introduceerden wordt sinds lang onderkend, maar hun tekeningen blijven tot vandaag vaak verhuld in het duister van de prentenkabinetten. De delicate en met zorg gekoesterde bladen zijn meestal slechts bekend in een kleine kring van deskundigen.nVoor dit project selecteerden de tentoonstellingsmakers 55 bladen, een kleine maar wezenlijke keuze van de mooiste en meest representatieve tekeningen. Het overzicht van bijna 100 jaar tekenkunst van de Vlaamse Primitieven voert langs vier kunstenaars die tot de verbeelding spreken: Jan van Eyck, Rogier van der Weyden, Hugo van der Goes en Hi?ronymus Bosch, telkens met hun groep van navolgers. nBij de tentoonstelling verschijnt een uitvoerig ge?llustreerde catalogus, verzorgd door Blond? Art printing International. Het boek verenigt net zoals de tentoonstelling hoogst origineel en zeldzaam materiaal voor een kunstminnend publiek. Bij de spraakmakende bruiklenen die naar het Rubenshuis komen, is Jan van Eycks beroemde Heilige Barbara uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, Antwerpen. Andere voorname bruikleengevers zijn de prentenkabinetten van Londen, Parijs, Wenen, Berlijn, Rotterdam, New York en Amsterdam. Er komen ook tekeningen uit Luik, Braunschweig en Oxford, waaronder het prachtige blad met De ontmoeting van Jacob en Rachel van Hugo van der Goes.

Wil je het boek lezen?Heerlijke primitieven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur NB. Lezen Heerlijke primitieven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN