De familie Korteling

De familie Korteling - Roel H. Smit-Muller | Tiliboo-afrobeat.com

...is van de artistieke familie Korteling ligt in het schildersbedrijf in de Smedenstraat te Deventer ... Gerhard Korteling (1809-1888) » Stamboom Peet » Genealogie ... ... . Daar maakte eigenaar en stamvader Gerhard Korteling sinds 1839 op ambachtelijke wijze verf en paste hij eeuwenoude schildertechnieken toe. Naast zijn werk als decoratie- en rijtuigschilder maakte Gerhard autonome kunstwerken, waarmee hij erin slaagde om kunst en ambacht te integreren. De familie Korteling 1e druk is een boek van Roel H. Smit-Muller uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057307072 De basis van de artistieke familie K ... Mr. Willem Korteling - KVAK advocaten ... . Smit-Muller uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057307072 De basis van de artistieke familie Korteling ligt in het schildersbedrijf in de Smedenstraat te Deventer. De familie Korteling kende bijzonder veel inventieve leden, waarvan enkele zelfs landelijke bekendheid genoten. De rijke oogst aan schilderijen en tekeningen van de maar liefst zeven kunstschi...

INFORMATIE

AUTEUR
Roel H. Smit-Muller
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De familie Korteling.pdf

OMSCHRIJVING

De familie Korteling 1e druk is een boek van Roel H. Smit-Muller uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057307072 De basis van de artistieke familie Korteling ligt in het schildersbedrijf in de Smedenstraat te Deventer. Daar maakte eigenaar en stamvader Gerhard Korteling sinds 1839 op ambachtelijke wijze verf en paste hij eeuwenoude schildertechnieken toe. Naast zijn werk als decoratie- en rijtuigschilder maakte Gerhard autonome kunstwerken, waarmee hij erin slaagde om kunst en ambacht te integreren. De zonen en kleinzonen die hem in het schildersbedrijf opvolgden, kampten eveneens met de eeuwige strijd tussen beide kanten van het vak: de kost verdienen of zelfexpressie. Ook zij wisten dit dilemma het hoofd te bieden en produceerden generatie na generatie prachtige schilderwerken met zowel romantische als vroeg-expressionistische aspecten. De familie Korteling kende bijzonder veel inventieve leden, waarvan enkele zelfs landelijke bekendheid genoten. De rijke oogst aan schilderijen en tekeningen van de maar liefst zeven kunstschilders die de familie voortbracht, wordt in deze uitgave gecompleteerd met scheppingen van andere getalenteerde Kortelingtelgen in de literatuur, architectuur en toegepaste kunst. De familie was nauw betrokken bij maatschappelijke instituten zoals de Deventer Teekenacademie en het Grootburgerschap, die in deze uitgave eveneens belicht worden. Bescheiden als ze waren deden de Kortelingen weinig moeite om hun naam te vestigen. Deze publicatie zal er echter ongetwijfeld toe bijdragen dat deze familie de erkenning en de plaats in de (kunst)geschiedenis krijgt die haar toekomt.

Wil je het boek lezen?De familie Korteling in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Roel H. Smit-Muller. Lezen De familie Korteling Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN