De Kaap : Goede Hoop halverwege Indie

De Kaap : Goede Hoop halverwege Indie - none | Tiliboo-afrobeat.com

...spronkelijke bevolking, de Khoi-San, werd vanaf het eind van de vijftiende eeuw geconfronteerd met Europeanen ... VOC-Kenniscentrum - Gewest Kaap de Goede Hoop ... . In 1652 stichtte de VOC een verversingspost nabij Kaap de Goede Hoop, waar schepen op heen- en terugreis naar Oost-Indië voor anker gingen en bemanning en passagiers konden bijkomen. De oorspronkelijke bevolking, de Khoi-San, werd vanaf het eind van de vijftiende eeuw geconfronteerd met Europeanen. In 1652 stichtte de VOC een verversingspost nabij Kaap de Goede Hoop, waar schepen op heen- en terugreis na ... Kaap de Goede Hoop door toeristen beschreven [Review of: M ... ... . In 1652 stichtte de VOC een verversingspost nabij Kaap de Goede Hoop, waar schepen op heen- en terugreis naar Oost-Indië voor anker gingen en bemanning en passagiers konden bijkomen. De Kaap : Goede Hoop halverwege Indie 1e druk is een boek van Barend-Van Haaften uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789065506887 Zuid-Afrika is niet altijd een Regenbo...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Kaap : Goede Hoop halverwege Indie.pdf

OMSCHRIJVING

De Kaap : Goede Hoop halverwege Indie 1e druk is een boek van Barend-Van Haaften uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789065506887 Zuid-Afrika is niet altijd een Regenboognatie geweest. De oorspronkelijke bevolking, de Khoi-San, werd vanaf het eind van de vijftiende eeuw geconfronteerd met Europeanen. In 1652 stichtte de VOC een verversingspost nabij Kaap de Goede Hoop, waar schepen op heen- en terugreis naar Oost-Indivoor anker gingen en bemanning en passagiers konden bijkomen. Goeverneur Jan van Riebeeck nam het land van de Khoi (toen Hottentotten genoemd) in bezit en probeerde handel met hen te drijven. Dat was het begin van de blanke expansie in Zuid-Afrika. Deze bloemlezing bevat fragmenten uit reisverslagen, brieven, gedichten en liedjes. Hierin beschreven Nederlandse reizigers naast toeristische uitstapjes als de beklimming van de Tafelberg en de leeuwenjacht, ook hun bizarre ervaringen met de oorspronkelijke bewoners en de schokkende confrontatie met de slavernij.

Wil je het boek lezen?De Kaap : Goede Hoop halverwege Indie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen De Kaap : Goede Hoop halverwege Indie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN