Jeruzalem

Jeruzalem - Guy Delisle | Tiliboo-afrobeat.com

...em (Hebreeuws: ירושלים Jeroesjalajim, Arabisch: القدس al-Qoeds, Aramees: יְרוּשְׁלֶם) is een van de twintig oudst doorlopend bewoonde steden ter wereld ... bol.com | Jerusalem, Yotam Ottolenghi | 9789059564664 | Boeken ... . De oude Kanaänitische stad is de bakermat van het jodendom en het christendom, en de stad en/of bepaalde plaatsen daarin worden door volgelingen van deze religies en door de islam als heilig beschouwd. Top 10 bezienswaardigheden van Jeruzalem: Tempelberg De bekende Tempelberg in Jeruzalem heeft meerdere namen. Voor de moslims heet deze berg 'Haram al-Sharif', voor de joden is dit 'Har ha-Bayit' en in het Nederlands noemen we dit de Tempelberg of Moria berg. Jeruzalem is de hoofds ... Schooltv: Jeruzalem - De stad van de godsdiensten ... . Voor de moslims heet deze berg 'Haram al-Sharif', voor de joden is dit 'Har ha-Bayit' en in het Nederlands noemen we dit de Tempelberg of Moria berg. Jeruzalem is de hoofdstad van Israël, hoewel dit niet algemeen internationaal erkend is. Ten eerste zijn er staten die Israël niet als zelfstandig land ...

INFORMATIE

AUTEUR
Guy Delisle
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Jeruzalem.pdf

OMSCHRIJVING

Guy Delisle weet als geen ander reizen door conflictgebieden te beschrijven met de nuchtere, naïeve blik van een buitenstaander. Delisle verbleef een jaar in Jeruzalem maar voelde zich er nooit thuis. Het was moeilijk voor hem om vrienden te maken onder de lokale bevolking en hun vertrouwen te winnen. Het leek wel of iedereen speciaal voor hem een aardig gezicht opzette en dat niemand wilde praten over het slepende conflict. Toch bleef Delisle lastige vragen stellen en soms, op de hoek van een steegje, bij de uitgang van een tempel of op een terrasje, kreeg hij antwoord. Delisle zette zijn ervaringen om in een humoristisch verslag over de verschillen tussen de westerse en oosterse cultuur, in zijn bekende minimalistische stijl.

Wil je het boek lezen?Jeruzalem in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Guy Delisle. Lezen Jeruzalem Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN