Psychiatrie in de klas

Psychiatrie in de klas - Giel Vaessen | Tiliboo-afrobeat.com

...rie in de klas 1e druk is een boek van Giel Vaessen uitgegeven bij Maklu ... Psychiatrie in de klas - Giel Vaessen | 9789044128994 ... ... . ISBN 9789044128994 Over het boek: Passend en opbrengstgericht onderwijs bij leerlingen met psychiatrische problematiek. Bestel Psychiatrie in de klas van Giel Vaessen. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Psychiatrie in de klas: één op de vier leerlingen een zorgleerling? 20 november 2017 - "Alle kinderen moeten op een school zitten die past bij hun kwaliteiten en mogelijkheden. Ook als zij extra ondersteuning nodig hebben. Dat is het uitgangspunt ... Boek: Psychiatrie in de klas - Springest ... . Ook als zij extra ondersteuning nodig hebben. Dat is het uitgangspunt van passend onderwijs. Psychiatrie in de klas van Giel Vaessen, 9789044128994 voor € 25,60 bij Boom Psychologie. Geen verzendkosten vanaf € 20,-. Psychiatrie in de klas; group Incompany training. Psychia...

INFORMATIE

AUTEUR
Giel Vaessen
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Psychiatrie in de klas.pdf

OMSCHRIJVING

Psychiatrie in de klas 1e druk is een boek van Giel Vaessen uitgegeven bij Maklu. ISBN 9789044128994 Over het boek: Passend en opbrengstgericht onderwijs bij leerlingen met psychiatrische problematiek. Uiteraard gun je iedere leerling een passend aanbod en vanzelfsprekend wil je als leerkracht alles uit een leerling halen hetgeen binnen zijn of haar mogelijkheden ligt. Alleen is dat beleidsmatig sneller bepaald dan in de praktijk uitgevoerd. Leerkrachten zijn over het algemeen niet terdege getraind in het maken en uitvoeren van opbrengstgerichte handelingsplannen voor leerlingen met psychiatrische problematiek. Daarnaast hebben ze niet bepaald zee n van tijd. Er blijkt een grote behoefte aan een leidraad bij het maken en in praktijk brengen van deze handelingsplannen. Dit boek werkt als een kompas bij de aanpak van leerlingen met gedragsproblematiek / gedragsstoornissen, AD(H)D, autisme spectrum stoornissen / PDD (NOS), hechtingsproblemen / stoornissen, ouder kind relatie problemen, borderline in ontwikkeling, angststoornissen en depressies. Het boek beschrijft een specifieke methodiek en bevat: Een korte en bondige uitleg over de problematieken, waardoor je de symptomen in de klas zeker zult herkennen. Een beschrijving hoe je een professionele sterkte zwakte analyse maakt. Richtlijnen met betrekking tot het ontwikkelingsperspectief per problematiek. De bewezen belangrijke doelen waar men aan moet werken om de schoolse ontwikkeling vlot te trekken. Per problematiek best practice handvatten. Alle doelen staan in relatie tot het ontwikkelingsperspectief en zijn smart beschreven. De aanpak is bewezen effectief, goed uitvoerbaar en oplossingsgericht, gebruik makend van de gezonde ontwikkeling van de leerling. Qua tijdsinvestering maak je een dergelijk professioneel plan, na enige oefening, binnen 45 minuten! Over de auteur: Giel Vaessen werkt als zorgco rdinator en trainer op de Rec IV school de Buitenhof te Heerlen. Voorheen werkte hij als behandelco rdinator en systeemtherapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Daarnaast schreef hij diverse praktijkgerichte boeken en geeft hij cursussen aan ouderverenigingen, leraren en hulpverleners in de jeugdzorg. Zie www.wervelkind.nl.

Wil je het boek lezen?Psychiatrie in de klas in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Giel Vaessen. Lezen Psychiatrie in de klas Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN