Kapitalisme

Kapitalisme - Maarten van Rossem | Tiliboo-afrobeat.com

...italisme is een economisch systeem dat is gebaseerd op investeringen van geld in de verwachting winst te maken ... kapitalisme - Kunstbus ... . De productiemiddelen zijn meestal in privaat eigendom van particuliere ondernemers die daarbij veelal gebruikmaken van loonarbeid om meerwaarde te creëren. Zij genieten daarbij over een grote mate van juridische vrijheid om over deze middelen te beschikken, de vrije ... Kapitalisme (zn) H. Callaway: Kapitalisme als zodanig is een politiek-economisch systeem gebaseerd op de morele gedachtegang dat ... Kapitalisme - de betekenis volgens Redactie Ensie ... . Callaway: Kapitalisme als zodanig is een politiek-economisch systeem gebaseerd op de morele gedachtegang dat ieder mens recht heeft op zijn eigen leven en op de voortbrengselen van zijn arbeid. Het meest fundamentele, ethische prerogatief van een dergelijk ideaal is dat het een mens niet toestaat om dwang uit te oefenen o... Kapitalisme is een economie waarin de grond en de bedrijven eigendom zijn van ondernemers die met hun bedrijf een zo groot mogelijke winst willen maken. Makkelijk gezegd is dat dus een bedr...

INFORMATIE

AUTEUR
Maarten van Rossem
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Kapitalisme.pdf

OMSCHRIJVING

Maarten van Rossem behandelt in dit college de geschiedenis van het Westerse kapitalisme in de afgelopen eeuw, van de Great Depression tot nu.In de drie decennia na de Tweede Wereldoorlog was er sprake van een sterke economische groei en werd er gewerkt aan de opbouw van de moderne verzorgingsstaat. In de loop van de jaren zeventig stagneerde de groei. Zoekend naar een nieuw economisch model, triomfeerde onder Thatcher en Reagan het neoliberalisme. Na aanvankelijke successen ontspoorde de marktideologie en die wildgroei leidde tot de krediet- en eurocrisis. Een ingrijpende wijziging van ons economisch systeem lijkt noodzakelijk.InhoudCollege 1H1. De kredietcrisis: een introductieH2. De Keynesiaanse consensusCollege 2H3. De jaren zeventig, het sleuteldecenniumH4. Waar kwam dat marktfundamentalisme vandaan?College 3H5. Efficiënte aandelenbeurzen?H6. Financiële massavernietigingswapensCollege 4H7. De gouden jaren van het marktfundamentalismeH8. Het gaat grondig mis. Wat nu?

Wil je het boek lezen?Kapitalisme in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maarten van Rossem. Lezen Kapitalisme Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN