De hang naar zuiverheid

De hang naar zuiverheid - Rob van der Laarse | Tiliboo-afrobeat.com

...n 1998 de mede door Labrie geredigeerde bundel De hang naar zuiverheid verscheen, waren er critici die erop wezen dat «zuiverheid» hard op weg was een catch all-begrip te worden waarmee werkelijk alles te verklaren viel ... Cultuurhistorie | Trouw ... . De hang naar zuiverheid 1e druk is een boek van Rob van der Laarse uitgegeven bij Maklu. ISBN 9789055891290 Dit boek gaat over de wijze waarop het begrip 'zuiverheid' zich in de negentiende en twintigste eeuw in Europa manifesteerde in kunst, literatuur, (medische) wetenschap en ideologie en tot welke herschikking van posities dit kan leiden. BT - De hang naar zuiverheid. De cultuur van het moderne Europa. PB - Het Spinhuis. CY - Amsterdam. ER - Labrie A, van der Laarse R, Melching W. De hang naar zuiverheid. ... De hang naar zuiverheid Download PDF ePUB | BANK72 PDF ... . BT - De hang naar zuiverheid. De cultuur van het moderne Europa. PB - Het Spinhuis. CY - Amsterdam. ER - Labrie A, van der Laarse R, Melching W. De hang naar zuiverheid....

INFORMATIE

AUTEUR
Rob van der Laarse
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De hang naar zuiverheid.pdf

OMSCHRIJVING

De hang naar zuiverheid 1e druk is een boek van Rob van der Laarse uitgegeven bij Maklu. ISBN 9789055891290 Dit boek gaat over de wijze waarop het begrip 'zuiverheid' zich in de negentiende en twintigste eeuw in Europa manifesteerde in kunst, literatuur, (medische) wetenschap en ideologie en tot welke herschikking van posities dit kan leiden. Denken in termen van 'zuiverheid', 'reinheid' gaat altijd gepaard met denken in tegenstellingen en lijkt orde te scheppen in een schijnbaar chaotische wereld, waarin vertrouwde zekerheden niet langer voldoen om iemands identiteit te bepalen. De hang naar zuiverheid manifesteerde zich net inn bepaalde partij of richting, maar als een brede culturele onderstoom, die tegengestelde, elkaar op leven en dood bestrijdende stromingen bediende.

Wil je het boek lezen?De hang naar zuiverheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rob van der Laarse. Lezen De hang naar zuiverheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN