Bargerveen

Bargerveen - Henk van den Brink | Tiliboo-afrobeat.com

...et Bargerveen, in natuurgebied Veenland. Een klein maar bijzonder restant van het ooit 300 ... Bargerveen | KNNV Vereniging voor Veldbiologie ... .000 hectare grote Boertangermoeras. Het veen leeft hier weer. Net als bijna 300 vogelsoorten, zo'n 40 soorten libellen, 30 soorten dagvlinders en bijna 900 nachtvlindersoorten. Je komt er ook adders en vleesetende planten tegen. Het Bargerveen is een natuurgebied van Staatsbosbeheer in de gemeente Emmen, provincie Drenthe.Het is 2.100 hectare groot en bestaat grotendeels uit hoogveen.Het is het laatste restant ... Fietsroute 341493: Fietsen langs het Bargerveen ... .Het is 2.100 hectare groot en bestaat grotendeels uit hoogveen.Het is het laatste restant van enige omvang in Nederland van het vroegere Bourtangermoeras, waarvan de oorspronkelijke grootte geschat wordt op tussen de 1.600 km 2 en 3.000 km 2 Het Bargerveen bestaat uit drie delen: in het noorden het ... Het project Bargerveen-Schoonebeek is een grenzeloze samenwerking waarin verschillende (water)bufferzones worden gerealiseerd om het unieke en k...

INFORMATIE

AUTEUR
Henk van den Brink
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Bargerveen.pdf

OMSCHRIJVING

Tot zo'n drie eeuwen geleden vormden een flink deel van Drenthe, de zuidoostelijke helft van Groningen en een groot deel van het Emsland samen één uitgestrekt hoogveen: het Bourtangerveen. Maar wat in duizenden jaren was gegroeid, verdween in een paar eeuwen. Het veen werd afgegraven en als turf opgestookt. In het uiterste zuidoosten van Drenthe, tegen de grens met Duitsland, bleef een stuk veen gespaard. Hier, in het Bargerveen, wordt nu alles uit de kast gehaald om het op sterven na dode hoogveen weer tot leven te wekken. Een uniek experiment, dat zijn vruchten begint af te werpen!Het eerste stuk van het Bargerveen kwam vijftig jaar geleden in het bezit van Staatsbosbeheer. Ter gelegenheid van dat jubileum verschijnt dit boek. Over hoe het veen ontstond en zich ontwikkelde, wat mensen ermee deden en hoe het verdween. Over de volharding en inventiviteit waarmee mensen nu proberen het veen te herstellen. En over hoe het Bargerveen zich intussen ontwikkelde tot een schitterend natuurgebied. Fascinerende geschiedenissen, die in dit boek op een heldere en toegankelijke manier worden verteld. Naast gesprekken met diverse betrokkenen staat dit fraai vormgegeven boek vol foto's, kaarten en tekeningen, waarmee het zowel voor de trouwe bezoeker als de nieuwsgierige natuurliefhebber een aangename gids is. Bargerveen - Grenzeloos groeiend wordt in samenwerking uitgegeven door Staatsbosbeheer en Uitgeverij kleine Uil.

Wil je het boek lezen?Bargerveen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henk van den Brink. Lezen Bargerveen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN