Chronisch obstructief longlijden COPD

Chronisch obstructief longlijden COPD - none | Tiliboo-afrobeat.com

...chronisch obstructief longlijden, is een chronische ziekte die bronchitis en emfyseem omvat ... GOLD - spirometrie ... . De patiënt heeft door roken opstoten van fluimen en hoesten. COPD staat voor 'chronic obstructive pulmonary disease' of chronisch obstructieve longziekte. De diagnose wordt het vaakst gesteld tussen 65 en 69 jaar. COPD komt vooral voor bij rokers en ex-rokers.Wereldwijd is hetde vierde meest frequente doodsoorzaak. COPD is een ernstige en veel voorkomende longziekte, die in het begin vaak niet opgemerkt ... COPD of astma en hartritmestoornissen | Huisarts & Wetenschap ... . COPD is een ernstige en veel voorkomende longziekte, die in het begin vaak niet opgemerkt wordt. De afkorting staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease, wat vertaald wordt als "chronisch obstructief longlijden". De meest opvallende klachten zijn een hoest die niet overgaat en kortademigheid. COPD of chronisch obstructief longlijden is een ongeneeslijke longziekte. Bij deze ziekte zijn de luchtwegen vernauwd en de longblaasjes kapot. COPD is de verzamelnaam voor c...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Chronisch obstructief longlijden COPD.pdf

OMSCHRIJVING

Chronisch obstructief longlijden (Chronic Obstructive Pulmonary Disease, COPD), is een van de meest voorkomende respiratoire aandoeningen. De impact van de aandoening op het niveau van de patiënt, de zorgverleners en de maatschappij is hoog. Samen met een groot aantal Nederlandse experts op het gebied van COPD in de tweede en eerste lijn werd in de eerste editie een overzicht gegeven van de stand van zaken rond de diagnostiek en behandeling van COPD. Inmiddels zijn er verschillende nieuwe internationale en nationale richtlijnen verschenen ten aanzien van de diagnostiek en de behandeling, gebaseerd op nieuw klinisch-wetenschappelijk onderzoek. Belangrijke ‘landmark’-studies zijn verschenen op het gebied van de farmacologische behandeling.

Wil je het boek lezen?Chronisch obstructief longlijden COPD in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Chronisch obstructief longlijden COPD Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN