Moderne Filosofie

Moderne Filosofie - Roger Scruton | Tiliboo-afrobeat.com

...rne filosofie wordt niet de hedendaagse filosofie bedoeld, maar de filosofie na de renaissancefilosofie, van de 17e tot de 20e eeuw ... Studystore | Moderne filosofie, Scruton, Roger | 9789061318248 ... .Naar de filosofie van de renaissance tot René Descartes (de "vader van de moderne wijsbegeerte") wordt soms ook als "de vroegmoderne filosofie" verwezen. De voornaamste kenmerken die in de hedendaagse filosofie te toon zetten, en het onderscheiden van de vroegere moderne filosofie, zijn de volgende: Antimechanisme: men ageert ook tegen een te mechanistische opvatting.Het wetenschappelijke wereldbeeld komt onder vuur te staan, voornamelijk binnen de continentale filosofie. Het is de Maand van de ... Cursus Moderne Filosofie — Maand van de Filosofie ... .Het wetenschappelijke wereldbeeld komt onder vuur te staan, voornamelijk binnen de continentale filosofie. Het is de Maand van de Filosofie, dit jaar is het thema 'Over de grens'. De OBA blijft geografisch gezien binnen de grens en deelt een mooie top 10 van boeken van hedendaagse Nederlandse filosofen. In Moderne filosofi...

INFORMATIE

AUTEUR
Roger Scruton
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Moderne Filosofie.pdf

OMSCHRIJVING

Roger Scruton (*1944) geldt als een van de scherpste, interessantste en meest spraakmakende filosofen uit onze tijd. Hij studeerde wijsbegeerte in Cambridge en Londen, waarna hij hoogleraar Esthetiek werd aan de universiteit van Londen en ook hoogleraar aan de universiteit van Boston; tevens was hij gasthoogleraar aan universiteiten als Princeton, Stanford en Cambridge. Thans is hij vrijgevestigd schrijver, journalist, columnist, criticus, tv-presentator, componist en ongebonden wijsgeer.In een even helder als persoonlijke stijl biedt Scruton hoer een overzicht van stromingen en hoofdfiguren vanuit het perspectief dat filosofie een samenhangend geheel vormt van vragen, antwoorden en weer nieuwe vragen. Steeds weer blijkt filosofie een menselijke zoektocht naar wijsheid, inzicht, begrip, waarheid, en bovenal de grenzen daarvan. In Moderne filosofie neemt Scruton de lezer stap voor stap mee op een ontdekkingsreis in het spoor van die zoektocht. Dit boek is een ideale inleiding voor een ieder die serieus wil kennisnemen van de geschiedenis en denkwijzen van de moderne filosofie.

Wil je het boek lezen?Moderne Filosofie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Roger Scruton. Lezen Moderne Filosofie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN